Neste kamp
Moss - Kongsvinger
20.07.2024, 16:00
Forrige kamp
Sogndal - Kongsvinger n - n
22.06.2024, 17:00
Glasskula: Ålesund - Kongsvinger
Rein overkjøring av sarte tango-trøyer, eller et ordentlig bananskall for serielederen?


Men la oss først nyte og suge til oss all positiv energi etter at Mr Anti-fotball (med ihjel-organisert som mellomnavn), måtte reise slukøret hjem, forrige runde. Takk for kampen Herr Knappen. Du har klart å temme sør-hedmarkinger før, men mot vår skandinaviske hær ble oppgaven for stor. Bryne har den fæleste dialekten og den kjedeligste fotballen. Tømmerhøggerne var litt tøffere enn traktor-brigaden fra Jæren….og Noa Williams brukte halve Rogaland som urinal. For en gullgruve som har entret Gjemselund. Han er faktisk så god at vi burde kaste alt som heter flesk, motti og gjeddekaker langt avsted.
Gi oss smørgåstårta istedenfor. La oss smøre inn våre nakne overkropper med vår nye nasjonalrett, mens vi synger «du gamla du fria». Så god er han faktisk.

Og Lucas Haren da. Sleng på et dansk smørbrød i matorgien vår.

Neste runde reiser vi til Sunnmøre for å besøke et tidligere storlag. Vi understreker «tidligere». Glasskula tror de færreste hadde sett for seg at oppgjøret i runde 12 ville være første- mot sisteplassen. Mange spådde at tango-trøyene kunne få en overraskende grå sesong. Men kollapsen har vært total.
Vi er mange som husker fargerike AAFK som rykket opp for første gang på starten av 2000-tallet. Det var karismatiske Ivar Morten Normark. Det var 7 meter høye Tor Hogne Aarøy. Det var Kråmya; tidenes verste eliteserie-arena, men som skapte magiske rammer rundt kampene. Senere fikk vi Color Line Stadion med stappfulle tribuner, kamp om medaljer, Kjetil Rekdal og Europa-spill. Nå virker klubben til og ha lidd samme skjebne som Ålesund by under brannen i 1904. Ikke engang den fantastiske jugend-stilen eller naturen rundt kan skjule restene av det som en gang var en stor fotballklubb. Det er grått, trist, profilløst og fattigt. Glasskula vet ikke helt hvem man bør skylde på. Men noen har opplagt gjort en dårlig jobb over mange år.

Aalesund rykket ned med brask og bram fra Eliteserien i 2023. De visste allerede midtveis at de ville rykke ned, og hentet tidlig Christian Johnsen fra Raufoss. Målet var at de allerede i fjor skulle bygge et godt fundament for i år. Det gikk omtrent som budsjettet til stupe-tårnet, i en viss by vi ikke nevner navnet på. Eller aksjeandelen til Sindre Finnes (en annen lokal helt) for den saks skyld. Ting baller på seg……og det viste seg å være hakket enklere å piske spillerne rundt på lille Raufoss enn i Ålesund. Halve stallen er skadet etter hardkjøret. Det er neppe tilfeldig. Særlig når kvinnene spiller på samme underlaget uten og ha en skade i laget.
Dessuten…..det viste seg at Christian Johnsen heller ikke er den enkleste personen å ha med å gjøre. Men fyren sitter fjellstøtt. Kråmyra er historie. Color Line stadion står der som en grå masse.

Noen må virkelig børste støvet av denne mumifiserte fotballklubben. For akkurat nå er klubben litt som statuen av Jon Arne Riise. Den vitner om gammel storhet og enorme bragder…..men selv tidligere Liverpool-spillere virker til å omfavne #arbeidsledig på TikTok og Instagram. Og tilbudene står ikke akkurat i kø heller.

Hva med selve kampen? Den har fått en kjedelig opplading grunnet Kongsvinger kommune. Eller leiepriser og gamle grinebitere som ikke ser verdien av KIL Toppfotball.
Antageligvis har de slått seg sammen piss-mauerne som bygger tue der det nye by-hotellet egentlig skulle stått. Glasskula ser KIL-spillere med hjerte utenfor drakten….og som viser langefingeren til kommunen med å spille bra fotball. Om vi skulle rykke opp så håper jeg de samme lokalpolitikerne holder seg langt unna både klubben og Gjemselund. Say it like Egon Olsen; Amatører, hengerumper og pappskaller.

Kampen mot Aafk blir det ultimate banenskallet. Men et skadeplaget og herjet sunnmørs-lag klarer ikke å holde unna for KILs offensive krefter. Rein overkjøring blir det ikke, men KIL vinner 2-1.

Vi farger både Sunnmørsalpene og Hjørundfjorden rød og hvit. Vi leder Obos. Vi skal til Eliteserien!!!!

Fuck kommunen!

Forza Vinger!Del på facebook
Kommentarer


Genialt skrevet! Og Fuck Helge Thomassen PP, AP, SV.
Av Tommy på 07.06.2024 - 14:07:58

Noe av det bedre jeg har lest. Det trilles til 6 på terningen. Forza Vinger!
Av Ole Martino på 07.06.2024 - 11:59:13

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud