Neste kamp
Moss - Kongsvinger
20.07.2024, 16:00
Forrige kamp
Sogndal - Kongsvinger n - n
22.06.2024, 17:00
Glasskula: Sandnes Ulf - Kongsvinger
Vinger på topp! Pr. dags dato topper vi OBOS-ligaen, vil det vare?


Mandag tar vi turen til vestlandet, nærmere bestemt Sandnes. Det er flere som har tatt turen mellom Kongsvinger og Sandnes. Bringaker, Pålerud, Aanesland (Via Raufoss), Sellin (via-via...), Origi og Sahlgren. En god samling spillere med andre ord.

En som også kunne spilt begge steder er Vajebah Sakor, som kjent var han prøvespiller på Gjemselund før fjorårets sesong, men fikk ikke kontrakt. Etter ett år i Start er han nå sentral på midten hos Ulf. Dessverre blir det ikke gjensyn med den tidligere Fabio Grosso-eleven på mandag, siden han pådro seg en smell mot Lyn sist. Noen vi allikevel må forberede oss på å møte er Tommy Høiland. Den konstant solbrune spissen har allerede puttet 6 mål og er med det klar intern toppscorer.
På vår side mangler vi garantert Vinjor. Harald Holter gikk ut med vond rygg etter lange eksamensdager opp mot Mjøndalenkampen- vi håper skolebenken har vært snillere denne uken. Krogh Gerson vet vi vel ikke helt hvor vi har pr. nå? I tillegg til en konstant rullering på de som starter blir en startoppstilling vanskelig å forutse.

Det er to lag med ulikt utgangspunkt og form som møtes mandag. Der vi topper serien ligger Ulf på 13.plass. Det som er interessant er å lese "bak" tallene. Vi har bare putta to mål mer enn Sandnes, men der vi har 14 baklengs har de lyseblå sluppet inn mest i hele divisjonen, nemlig 24. Her kunne sikkert en viss Gjert kommet inn og strammet opp forsvaret. Såvidt meg bekjent ingen av hans barn som spiller her, så det burde være en no-brainer.

Av sine 9 poeng denne sesongen er 8 hentet på hjemmebane. Senest 16.mai ble Bryne sendt hjem med 2-1 i sekken etter scoringer av nevnte Aanesland og Høiland.
Det er med andre ord et sterkt hjemmelag vi møter- så vi er forsiktige optimister. Den nevnte rulleringen gjør det vanskelig å forutse et kampbilde, spesielt kanskje konstellasjonen på midtbanen og på topp. KIL ser ganske annerledes ut med Holter i forsvar og Grundt inn på midten sammen med sesongens beste spiller hittil, Taylor - da får vi en helt annen dynamikk på midten. Samme kan sies om spissplassen. Der det ofte skiftes på posisjoner mellom Adem og Williams underveis i kampene får vi en annen dimensjon med Moberg på topp. Glasskula tror vi går tilbake til suksessoppskriften mot Vålerenga og starter med Grundt og Moberg. Holter blir dermed flyttet ned på stopperplass sammen med Orri og Holme.

Dette fører til at vi tar en solid 3-0 seier og befester vår posisjon på toppen av OBOS. Der vi hører hjemme!Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud