Neste kamp
Moss - Kongsvinger
20.07.2024, 16:00
Forrige kamp
Sogndal - Kongsvinger n - n
22.06.2024, 17:00
Glasskula: Kongsvinger - Mjøndalen
Dundrer Kongsvinger videre etter en solid borteseier mot Vålerenga på fotballens nasjonaldag? Eller ender det nok en gang med en fullstendig bråbrems? Vi har gnukket vårdisen av glasskula. Leser du videre får du fasiten..


For en stemning det var i hovedstaden 16. mai! Fullt på borteseksjonen, pyro, TIFO og et jævla leven i feltet som var kledd i rødt og hvitt. Alt var lagt til rette for et skikkelig vorspiel før nasjonaldagen.

Utgangspunktet var ikke gunstig for Kongsvinger; Geir Bakkes menn var kommet tilbake på vinnertoget. KIL kom fra 0-5 mot Stabæk og stusslige 1-1 mot Raufoss hjemme. Etter de 10 første minuttene med stort Vålerengapress tok KIL mer og mer over. På 2-0 til KIL turte supporterne endelig å dra frem banneret med bilde av Enga-ledelsen med den sylskarke teksten «Åssen syns dere sjøl det går a?». Dermed kunne 17.mai feiringen starte flere timer tidligere enn vanlig.

Onsdag er det igjen tid for å dra på seg den «rød-hvite» bunadsskjorta, og knyte det røde skjerfet rundt halsen, ta et godt grep om flagget og gå taktfast ned til Lunden mens du nynner på «Vi kommer fra skogene». Da kommer Mjøndalen på besøk. Det gamle laget til Vegards Hansen. Vegard Hansen har pløyd mark og satt sport etter seg både i Kongsvinger og Mjøndalen. Nå er trenerskikkelsen på plass i Arendal, hvor han jakter nærmest jomfruelig fotballmarker.

Mjøndalen ble av mange spådd en tung sesong i år. Laget sliter med dårlig økonomi, og leverte elendige resultater i treningskampene. Men generalprøven på Lunden, som KIL vant 1-0, ga bruntrøyene fra Buskerud et lite håp før sesongstarten. For KIL sin del var det to spørsmål som reiste seg; Er ikke Mjøndalen et bunnlag likevel? Eller er ikke KIL så gode som vi trodde?

Mjøndalen ligger på 10. plass med 9 poeng og en kamp mindre spilt enn KIL, som må være rundt der vi hadde regnet med å finne dem. KIL derimot har klatret seg neste til topps, og ligger nå på opprykksplass sammen med Sogndal. Begge har sanket 15 poeng.

Mjøndalen har som KIL vært aktive på overgangsmarkedet i vinter. Conteh fra Sierra Leone er definitivt en vi skal se opp for. Han lekte seg med Vålerengaforsvaret tidligere i år. Forsvar-/kantspiller Peder Vogt som kom fra Bærum har også gjort sine saker bra etter overgangen. Tidligere KIL-spiller Mathias Bringaker er også å finne i brun drakt. På 5 kamper i år har det kun blitt 2 mål. Men rogalendingen som ble veid for lett for Nystuen er garantert sugen på å takk for sist på
gamle trakter onsdag.

Vi er spent på hvordan lag KIL mønstrer på onsdag. Kritikken mot trenerteamet i år har handlet om at det rulleres alt for mye, og at ingen klar 11er har satt seg. Glasskula gleder seg over at Noa Williams endelig har funnet tilbake formen han hadde i pre-season. Da var han virkelig god. Vi må heller ikke glemme Ravn Haren som har vist seg å være vår nye assistkonge. Kanskje han snart begynner å levere flere mål selv også? Solide spillere som Gjerstrøm og Holtan nærmer seg startoppstillingen. De to har de siste kampene kjent på benken, og har fått sluppet til ved enkelte anledninger. Sistnevnte har vi savnet, for fortsatt er KIL altfor lite giftig foran mål.

Man trenger ikke en glasskule for å se at det er store forventninger til KIL på onsdag. Det er vel heller ingen som tviler på at KIL-gutta vil vise hjemmepublikumet at den overbevisende seieren over Vålerenga ikke var tilfeldig. Vi tror KIL vil gå offensivt ut, og forsøke å styre spillet fra første touch på ballen. Det kan gi Mjøndalen gode kontringsmuligheter. Har bruntrøyene gjort hjemmeleksa si ser de også at Fort Gjemselund vakler litt defensivt, og heller ikke er like sylskarpt fremover som hva de har fått kjent på før. Skal vi nok en gang slippe inn et tidlig mål mot oss, for så å måtte jage resten av kampen? Vi håper ikke det.

Glasskula tror KIL drar i land 3-1 seier, befester sin posisjon som en av årets kandidater til opprykk.

Målscorere; Haren, Grundt og Holtan.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud