Neste kamp
Kongsvinger - Bryne
01.06.2024, 16:00
Forrige kamp
Sandnes Ulf - Kongsvinger 0 - 2
27.05.2024, 19:00
Glasskula: Kongsvinger - Start
Start en drøm, start et fotballag, start et konkursbo..


Det er så uendelig mye man kunne skrevet om dette Start-laget. Den økonomiske situasjonen tilsvarer en roman-rekke som glatt hadde fylt alle bibler i Kristiansand kommune. Her må gode makter gjøre vann til vin, gå på vannet og stå opp fra de døde. Helst på samme tid. Her trengs både Jesus og visse investorer inn dørene ganske kjapt. Eller så kan dette ende stygt. Glasskula kan bare si at vi sympatiserer med Start-supporterne. Gamle skoginger har selv kjent på denne usikkerheten en gang i historien. Men det var en annen tid. I gamle dager var Kongsvinger en klar underdog. Men Jesus reiste et annet sted. Luksusfellen orket ikke engang å prøve. Hallgeir Kvadsheim snudde ved Sørlandsporten. Selv ikke da Start prøvde å spare penger, så klarte de å gjøre det riktig.
Varmekablene sluknet. Isen frøys, og det samme gjorde årets visjon om et topp-lag fra Kristiandsand. Nå er Kongsvinger gode. Nå er Kongsvinger stabile. Kongsvinger henter spillerne Start ikke har råd til. Start ligger i ruiner. Det burde nesten ikke være mulig.

Mot Levanger åpnet vi i et forrykende tempo. Etter 10 minutter hadde Noa Williams kost ballen forbi keeper, og Langrekken drillet kula oppunder tverrliggeren. Både Williams og Haren viste hva de kan utrette når de blir flyttet lengre frem på banen. Sjokkerte trøndere hadde ikke tapt på hjemmebane siden isen trakk seg tilbake, og Trondheimsfjorden ble fylt med vann. Karsken satt løst på svette trønderbarter ettersom KIL dyttet ballen frem og tilbake, og Levanger sjeldent kom til.
I 2.omgang endret kampen karakter og trønderne løp Kongsvinger litt i senk. Men KIL ryddet unna og ballen trillet vår vei.
Vi reiste sørover med tre deilige poeng, og vi henger fortsatt med i toppen. Vel fortjent etter at over-entusiastiske-nyopprykkede lag har robbet KIL for poeng den siste tiden.
Cupen i midtuken gikk derimot så galt at man nesten skulle tro de var programmert til å ryke ut i 2.runde.

Denne helgen kommer (som sagt) Start på besøk og vi vet allerede at Adem Guven klør i beina. Kristiansanderne har Gud. Vi har Adem. Og alle vet hvem som har vist seg oftest i disse kampene. Kongsvinger har et godt tak på Start når de besøker de dype skoger.

Den økonomiske situasjonen i Start gjorde at alle spillerne på utgående kontrakter, måtte gå etter fjoråret. Start har fortsatt mange gode spillere, men en noe tynn stall. De har i likevel hentet spillere med jevne mellomrom. Billige og gratis løsninger... eller for å si det på en annen måte; tilgjengelige spillere med Obos-erfaring og puls. Den siste inn dørene er vår egen Fredrik Pålerud, og han brukte cirka 8 minutter på å glippe i markeringen slik at Ulf utlignet. Utover det blir det spennende å se hva vår gamle cup-helt kan tilføre dette Start-laget. Gultrøyene har fortsatt ikke vunnet i årets serie og står med 2 tap og 2 uavgjorte kamper. Det er mye vilje, men lite samspill. Vi må likevel se opp for spillere som Nkubiri, Schulze og Sanyang. Glasskula ser at det ikke vil holde denne helgen.

Azar Karadas kan gjøre de grep han vil. Sportsjournalistene i Fædrelandsvennen kan mene hva de vil om styrkeforholdene mellom klubbene. Apen Julius kan trykke i seg bananer til fruktdisken på Coop Ekstra Kristiansand er tom. Kongsvinger er et bedre lag. Det er mye som skal være på plass for at man skal kunne kalle seg et topplag. Det er ikke bare størrelsen på byen, stadion eller antall supportere. Start stod igjen da Noahs ark dro. Historien redder dere ikke fra syndefloden.

Sørlandets festninger slo sprekker.
Vår festning står fjellstøtt på alle måter.
Jesper Mathisen, Myggen og Mette Marit…..Can you hear me?

Gud er rød og hvit.
Og ja.....selvfølgelig skårer Adem Guven.

Glasskula ser at Kongsvinger vinner 2-1.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud