Neste kamp
Kongsvinger - Bryne
01.06.2024, 16:00
Forrige kamp
Sandnes Ulf - Kongsvinger 0 - 2
27.05.2024, 19:00
Glasskula: Levanger - Kongsvinger
Er det lov å være lei nyopprykkede lag i flytsonen?


Når vi så serieoppsettet var det nok mange som trakk på smilebåndet. På papiret var det en relativt enkel start med alle de nyopprykkede lagene på rekke og rad. Her luktet det flyt og mange poeng. I praksis er det et mareritt. Vi så det mot Lyn og vi så det mot Egersund. Nyopprykkede lag beholder mye av flyten de opplevde i fjor, og de går aldri tomme for energi. Iallfall i starten av sesongen.

Egersund dro med Jesus fra et av de 110.000 bedehusene de har i «Okka by», og gikk bokstavelig talt på vannet. Keeperen var verdens beste keeper i cirka 2 timer, og dro Gjemselund-publikummet fullstendig fra vettet. Noe annet som får KIL-supporterne til å skalle i festningsmuren er KIL i dårlig flyt. En nykomponert forsvarsrekke klarte seg sånn middels minus. Keeper og midtforsvaret spilte «trekant» i egen 16 meter når vi skulle jage mål. Midtbanespillerne trodde tydeligvis at en eller annen borgerkrig ville bryte ut, om de spilte ballen fremover… og tempoet var som en bilkø mot Charlottenberg på en skjærtorsdag.

Samtidig ser vi at det er mye som kan bli bra på sikt. Men dette har på ingen måte gått seg til… enda. Det er flere spillere som må komme i form (evt tilbake fra skade), og da vil det i så fall være få lag som er bedre enn KIL. Wennberg må også bestemme seg for hvordan dette laget skal spille. For det er enkelt å se at flere spillere ikke får ut sitt beste i en 4-4-2. Hittil er ikke KIL gode nok til å vinne mot entusiasme, hard innsats og godt samspilte kamerat-gjenger som rykket opp i fjor.

Det bringer oss over til Levanger. Fikk vi nok av nyopprykkede lag med tæl og entusiasme de foregående rundene? Ja. Fikk vi nok av joviale trøndere og «Levva livet» og annen slitsom trønderrock, da Ranheim besøkte oss i første serierunde? Noe slikt. Her får vi intet mindre enn begge deler. Det er bare å klore seg fast i nærmeste furustokk for en lavmælt hedmarking.

Levanger rykket opp med god margin i fjor, og de har tatt Obos med storm i år også. Hittil står de med 7 poeng og førsteplass i serien. Forrige runde klarte de kunststykket å destruere den destruktive fotballen til Kevin Knappen (da de dro med seg 3 poeng fra Bryne). Utover det er Levanger en passe stor by, sånn passe langt fra Trondheim, og de spiller fotball rett i lukten fra gammel tang og tare.....klint inntil Trondheimsfjorden. De er naboer med lottomillionærer fra Verdal og gamle klosterruiner ved Frosta. Fotballstadion ser ut som en gammel slagmark etter slaget på Stiklestad. Eller i beste fall noe Snåsamannen forbannet før han forlot denne verden.

Spørsmålet er om denne forblåste banen vil gjøre det enkelt for KIL. Antageligvis ikke. Vi trenger litt skogfinsk magi om vi skal ta 3 poeng på TOBB-arena, og den er neppe sterk nok til å konkurrere spøkelset til Nils Arne Eggen som tydeligvis spøker i alle Trønder-klubber.

Noen spillere må virkelig ta seg sammen…..Kongsvinger kan starte der. Innsatsen de 2 siste kampene har vært varierende.
Wennberg kaller det uforløst. Vi kan starte med å luke bort tullefeil, og spille ballen dit motstandernes mål faktisk er.

Glasskula ser et tett og intenst oppgjør som ender 2-2-

Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud