Neste kamp
Levanger - Kongsvinger
20.04.2024, 16:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Egersund 3 - 3
15.04.2024, 19:00
Neste busstur
Stabæk, Nadderud
04.05.2024
Glasskula: Kongsvinger - Ranheim
Mandag kl 17 er det endelig seriestart.. GØTT!


Dæven som tida flyr. Det er allerede klart for serieåpning i OBOS-ligaen 2024. Nytt fotballår betyr glede, irritasjon, frustrasjon og alt som følger med når man elsker KIL.
Mandag smeller det på Gjemselund når Ranheim kommer på besøk.

KIL leverte en solid sesong i fjor. Det så lenge ut til å gå rett vei, men så sa det plutselig bråstopp. Vegard Hansen ble sparket og KIL sikret "bare" kvalik. Drømmen om eliteserien brast hjemme mot Kristiansund.

Nok om det. Nå er det nye poeng det skal spilles om, og også i år er KIL spådd "helt oppi der" av mange.

Det er blitt noen utskiftninger i år. Hellan ble for kort tid siden solgt til Brann for en god slump penger. Smedplass tok følge med Vegard Hansen til Arendal, Hoel Andersen reiste tilbake til Sarpsborg, mens Haakenstad ikke fikk ny kontrakt. For å nevne noen.

Inn har det kommet noen spennende navn; Noa Williams ble hentet inn fra Fredrikstad og er en meget spennende spiller. Sayouba Mandé er tilbake i Norge og vil være en meget solid 2.keeper i KIL. Men den kanskje mest spennende signeringer er Lucas Ravn-Haren som Nystuen fant i danske Fremad Amager. Dansken har etter han signerte for KIL vist at han vet hvor målet står, og i løpet av de treningskampene han har spilt har han funnet veien til nettmaskene fire ganger.

Det har for KIL vært ulik kvalitet på årets treningskamper. Generalprøven ble gjennomført søndag hjemme mot Mjøndalen. Det endte med 1-0 seier etter at evigunge Adem Güven kom inn og satte ballen kontrollert i mål 5 min før slutt.

Det var ingen stor generalprøve av KIL. 1.omgang var jevnspilt og sjansefattig. I 2.omgang skrudde KIL opp tempoet og Mjøndalen slet med å henge med. Likevel endte ikke det med de store sjansene til KIL.

KIL valgte i sesongens siste treningskamp å spare Ravn-Haren, men han skal være klar til dyst på mandag. Krogh har i forkant av påsken vært på landslagsoppdrag, og kommer nok til å gå rett inn på laget til seriestarten. Gjerstrøm ble også spart. Han har som kjent vært lenge ute med skade, men vi har tro på at han er å finne på benken på mandag. Mer usikkert er det med Holtan som fortsatt er i opptrening etter operasjon tidligere i vinter.

Ranheim som kommer på besøk i årets første hjemmekamp, er det store forventninger til. Det skyldes i hovedsak at Per Ciljan Skjelbred har byttet ut hvit og svart drakt med blå. I tillegg har Pål André Helland inntatt trenerrollen sammen med Kåre Ingebrigtsen.

Ranheim spilte sin generalprøve mot nyopprykkede Levanger. Det endte med 3-0 tap. Ifølge referatet var det Ranheim som hadde mesteparten av spillet, men evnet ikke å sette ballen i mål.

For få dager siden hentet KIL også inn en meget spennende back fra Hammarby i Joel Nilsson som trolig blir en god forsterkning, men det skal kanskje noe til om han får spilletid allerede på mandag. Det er fortsatt noen dager igjen til seriestarten, og vi tror KIL er på utkikk etter enda flere spillere, Men vi har tro på at det fortsatt er tid til flere signeringer før seriestart.

Det er alltid vanskelig å spå årets første kamp. Det blir sjeldent en forrykende forestilling. Men vi tror at KIL bruker påsken godt til å rette opp det som ikke stemte helt under generalprøven. Vi tror KIL sikrer seieren 3-1. Ravn-Haren åpner ballet med året første mål. Deretter er det Moberg sin tur. Til slutt er det Güven som setter spikeren i kista.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud