Neste kamp
Sogndal - Kongsvinger
22.06.2024, 17:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane 0 - 5
16.06.2024, 15:00
Glasskula: Kongsvinger - Moss
Det er dags for å avslutte årets serie..


Da er det klart for sesongens siste serierunde, en kamp som for vår del har liten betydning da vi har sikret 3. plassen uansett utfall i søndagens oppgjør. Moss på sin side kan fortsatt havne i kvalifisering for å beholde plassen. Men for at det skal gå så galt for deres del må en rekke resultater gå mot dem i årets siste runde. Bare for å få den biten avklart.. Moss må tape mot oss, samtidig må Åsane ta minst 1 poeng, og Hødd må vinne, samtidig som Hødd også må ta inn 5 mål i målforskjell som Moss har i favør. Det skal vel noe til at alt det faller på plass for Moss.

KIL avslutter altså sesongen som nr 3. Slik høsten utartet seg så ble det til slutt det beste vi kunne oppnå og håpe på. Ser vi derimot på hele sesongen under ett så må vi ha lov til å føle oss litt skuffet over å ikke ha benyttet muligheten til å klare direkte opprykk, slik det så ut halvveis til sommeren når vi lå på tabelltoppen i Obos.

Det kunne vært skrevet en bok om denne sesongen. Forhåpningene til både lag og den nye treneren var store før seriestarten. Vi kom så nært det er mulig å rykke opp i fjor, og det var ingen grunn til å ha lavere forventninger til årets sesong. Starten ble ikke helt som vi hadde håpet på, etter det 7 første rundene stod vi med 4 tap og 3 seiere. Men deretter fulgte en fantastisk periode rent resultatmessig med 7 strake seiere før vi avsluttet første halvdel av sesongen med uavgjort i seriefinalen på bortebane mot FFK. Tabelltopp til ferien, og fremtiden så meget lys ut.. alle kjenner jo historien.. KIL er tradisjonelt sett best om høsten.. dette måtte bare ende med direkte opprykk!

Slik.. gikk det ikke!

Høstsesongen startet med en forferdelig kamp hjemme mot Raufoss, men ble fulgt opp av 2 seiere mot Ranheim og Åsane. Alt var fortsatt i våre egne hender, men nå hadde også FFK og KFUM begynt å få opp dampen skikkelig. Selv om vi lå helt i toppen fortsatt så hadde ikke spillet vært like fantastisk hele veien, men til nå i sesongen så hadde vi uansett klart å vinne en del kamper som kunne gått begge veier. Men nå gikk vi rett i veggen med et brak. De 5 neste kampene gav oss 3 uavgjort og 2 tap. Og dette mot lagene vi kjempet mot i toppen. I tillegg begynte det å lekke ut om misnøye i spillergruppa mot Vegard Hansen. Og fra de tingene ble kjent så gikk det raskt unna.. Selv om det så ut til at «oppvaskmøtet» før hjemmekampen mot Bryne hadde gitt effekt.. vi spilte ball i hatt med dem i 40 minutter.. så ble alt totalt svart etter et par røde kort. Etter nok et tap borte mot Start så var det over og ut for Vegard Hansen. Det var nok skjær i sjøen i forholdet mellom han og både spillere og ledelsen i klubben til at han kunne fortsette. Vipps var VH historie, og Wennberg tok over ansvaret. Kampen om direkte opprykk var langt på vei kjørt. Med 4 runder igjen av sesongen var målet å få gitt oss selv så godt utgangspunkt som mulig for kvalifiseringen. Og slik ting hadde sett ut etter sommeren så vi oss mer bakover på tabellen enn oppover. Kvalifiseringen i Obosligaen er et sirkus av en annen verden. Vi gikk hele veien fra 6. plass til siste finale mot laget fra Eliteserien i fjor. Men det er en lang vei å gå, og mye kan skje med skader og karantener underveis, så det er helt klart best å havne så høyt opp på tabellen som mulig i Obosligaen. Spillergruppa hadde fått det som de ville, men å få ut VH, så mye ansvar hvilte på deres skuldre før de siste 4 kampene av serien. Og det skal sies.. jaggu har de levert varene. Det har vært ganske tydelig å se at gløden og spruten i beina er på et annet nivå nå. Siden Wennberg tok over har de radet opp 3 sterke seiere mot Jerv og Mjøndalen på bortebane. Samt pulverisert Sandnes Ulf på Gjemselund. De har virkelig gitt svar på tiltale. Dessverre gjorde KFUM jobben sin, som forventet, så det var ikke mulig å få gjort noe til eller fra i forhold til direkte opprykk. Men slik gutta nå fremstår så gir det gode forhåpninger om det som komme skal i kvalifiseringen. Og takket være de 3 siste rundenes seiere så har vi også sikret oss 3. plassen og gitt oss selv best mulig utgangspunkt for det som kommer.

Etter søndagens oppgjør mot Moss så venter det oss en god pause før vi skal ut i en direkte avgjørende kamp på Gjemselund søndag 3. desember. Der møter vi enten KBK, Start, Sogndal eller Bryne. Kommer vi gjennom den bataljen så blir det hjemmekamp onsdag 6. desember mot motstand fra Eliteserien, og returoppgjør på bortebane søndag 10. desember.

Så hva kan vi forvente oss av søndagens oppgjør mot Moss, nå som vi selv ikke har noe å spille for?

Det blir spennende å se hva trenerteamet tenker om denne kampen. Vil de spare spillere? Eller vil de kjøre på med det de anser som vår beste start-elver? Det blir lenge til neste kamp.. bør vi holde vår antatt beste startoppstilling varm, eller bør vi spare våre viktigste karer så de ikke risikerer skader?
Vi får bare møte opp på søndag og se hvordan trenerteamet vurderer denne utfordringen.. Skal vi komme med noen anbefalinger så må det i hvert fall bli å få satt inn en eller to treningskamper utover i november så lenge vi må vente til adventstider før neste viktige kamp.

Kvalifisering er som nevnt krevende greier. Vi har vært med på det en del ganger før nå. I 2004 røyk vi mot Bodø Glimt etter å hatt ledelsen etter første kamp på hjemmebane. I returen ble det stortap, etter at mange spillere måtte stå over pga skade. Samme reisa ble det også i 2016. Vi startet fantastisk med seier borte mot Sandnes Ulf, men etter å ha klemt inn en cupfinale mellom neste oppgjør borte mot Jerv, så var laget langt fra optimalt uten både Guven, Røyrane og Moldskred på banen. Fjorårets kvalifisering var jo også et eventyr lenge, men det er klart at kostnaden av karantener og skader gjorde sitt til at bortekampen mot Sandefjord ikke ble helt som den kunne blitt.

Så, takk til alle gutta for at dere loset oss inn til en trygg 3. plass i årets sesong. En god prestasjon når alt ble som det ble tidligere i høst. Spill gjerne ball i hatt med Moss på søndag.. men tenk på det som kommer fremover, spar beina. Ingen grunn til å ofre liv og helse den kommende helgen. Det kan dere spare til kommende batalje mot for eksempel Vålerengens IF når vi skal åpen luke 6 og 10 i adventskalenderen ;-)

HEIA KIL <3Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud