Neste kamp
Levanger - Kongsvinger
20.04.2024, 16:00
Forrige kamp
Levanger - Kongsvinger n - n
20.04.2024, 16:00
Neste busstur
Stabæk, Nadderud
04.05.2024
Glasskula: Mjøndalen - Kongsvinger
Fra Balkongen..

Da går vi inn i sluttspurten av årets sesong, og selv om vi snublet på oppløpet vil kampen borte mot Mjøndalen bli spesiell for begge lag. Det er ikke til å komme utenom å nevne Vegard Hansen i forbindelse med denne kampen. Det store spørsmålet er om han vil sitte og kose seg oppe på ballkongen over Consto Arena og kanskje kaste en stor tifo-plakat a la det vi så på Åråsen for et par uker siden, eller med en lekker snelle i hver armkrok mens han heier frem bruntrøyene for å få de til å frata Kongsvinger muligheten til opprykk.

Toget for direkte opprykk har nok forlatt stasjonen, det er fortsatt mulig å løpe etter og forsøke å hoppe på i fart, men da må vi løpe fort og KFUM må til de grader snuble mot Skeid og Start. Vi må nok en høst belage oss på kvalik, og forhåpentligvis kan den reisen bli litt kortere enn i fjor. I år vil vi sannsynligvis få 3. eller 4. i avdelingen, noe som betyr to færre kamper for å kvalifisere oss til eliteseriespill. Men uansett blir det jævlig kaldt, og en jævlig nedtur etter at vi ledet serien før sommerferien.

Alle jeg møter som er interessert i fotball lurer på hva som skjedde med Kongsvinger og nevnte eks-trener Vegard Hansen. Det er ikke et enkelt spørsmål å svare på, men summen av utrolig dårlig uttelling i høst, spillere som ikke ville prestere på grunn av uro innad i spillergruppa og som ikke hadde tillit til Hansen. Når det hele krydres med rykter om både det ene og det andre blir jo dette en herlig suppe som får selv den mest hardbarka til å rynke på bryna.

Utad fremstår jo Vegard som en kjernekar som er god til å snakke for seg og alltid har smilet på lur under den sølvgråe sleiken. Og for oss som så Alle Gutta på TV2 for noen tilbake fikk jo inntrykk at det var sånn han var i garderoben også. Så mye galt vann må ha rent i bekken mellom treneren og gutta på banen for at det skulle gå som det gikk.

Kongsvinger og Espen Nystuen har jo etter hvert fått rykte på seg for å spise trenere til frokost. Og Glåmdalen spør i et leserinnlegg hvem som vil tørre å ta over etter Vegard Hansen. Til nå har jo faktisk Johan Wennberg og Magnus Erga vist at de kan gjøre en god jobb. 2 kamper og 2 seiere, den første mot Jerv var en sliteseier i tøffe værforhold og nå sist helg en meget overbevisende seier mot Sandnes Ulf. Undertegnede fikk dessverre ikke vært til stede på noen av disse kampene, men kjørte parallellslalåm mellom Premier League og Direkte Sport for å kunne se to kamper samtidig med at det ble gjennomført visninger i eget hjem for å få solgt huset i verdens tregeste boligmarked.

Men selv på en liten mobilskjerm så man at gleden ved å spille fotball var tilbake hos gutta. Smilet var på lur hos alle fra August Strømberg bakerst til to-måls scorer Adem Güven på topp.

Kula tror ikke gutta lar et og annet krumspring fra ballkongen til Vegard Hansen ødelegge moroa nå to kamper før sesongen er ferdigspilt (og evt. noen kvalik-kamper). Kula tror på seier mot et Mjøndalen som ikke har overbevist i år, mulig de er fast i den litt tradisjonelle fotballen som Vegard er kjent for. Så når KIL kommer fulle av selvtillit til Nedre Eiker vil vi se på 1 og 2 og 3 baller i målet og kanskje en og annen ball som skytes opp på den etter hvert så berømte ballkongen.

Kula avstår fra å tippe lagoppstilling, men tipper at både Güven og Erik Taylor starter og vil være involvert i målene.

God kamp og takk for alt Vegard.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud