Neste kamp
Kongsvinger TF - Bryne
02.03.2024, 14:00 Treningskamp
Forrige kamp
Kongsvinger TF - Lynx FC 5 - 2
23.02.2024, 16:00 Treningskamp
Glasskula: Jerv - Kongsvinger
Det blåser hardt i Grimstad om dagen, det har det jammen gjort her også de siste ukene..


I min kalender hadde jeg sett for meg at lørdagens oppgjør mot Jerv skulle være kampen der KIL sikret direkte opprykk. Det så lenge slik ut, helt til Vegard Hansen skapte dårlig stemning i garderoben.

KIL har alltid vært et høstlag, og denne høsten skulle vi kruse inn til direkte opprykk, etter en fantastisk vårsesong. Det har liksom vært en uskreven regel at når elgen faller for jegerens presise skudd i høstskumringen, så faller også KILs motstandere for de rødes grep.

Hele historien om hva som gikk galt i løpet av sommeren er det andre som sitter med enda mer inngående kjennskap til enn oss. Men poengfangsten under høstsesongen har vært begredelig. Og det har det åpenbart vært grunner til.

Det hele endte uansett med at Vegard Hansen ble tilbudt en sluttpakke mot at han pelte seg lagt vekk fra Kongsvinger. Med halen mellom beina dro han hjem til Mjøndalen. Der kan han sette seg på jaktpost, rette siktet mot elgkua, legge det ned og tenkte over hva som gikk galt i Kongsvinger, mens han tar for seg av bytte.

Mens Hansen leter etter nye jaktmarkeder å pløye, meldes det om høy intensitet på KILs treninger. Det kan se ut til at sparkingen av Mjøndalens Don Juan lettet mange spilleres skuldre, for det meldes om høy intensitet og kvalitet på treningene.

Selv om vi kan se langt etter direkte opprykk til eliteserien, har vi fortsatt muligheter til å posisjonere oss godt inn mot kvalikken. KIL ligger fortsatt på 3.plass, men det er fryktelig kort vei ned til 4, 5 og 6.plass. Jo lenger ned man havner, desto vanskeligere er veien til den avgjørende play off kampen.

Derfor er det avgjørende viktig å ta full poengpott de siste kampene.

Lørdag venter Jerv i Grimstad. Laget som rykket ned i fjor ligger nå på en overraskende 14.plass i ligaen, og står i fare for å måtte spille kvalifisering for å beholde plassen i OBOS-ligaen. De har alt å spille for – i hver eneste kamp.

At Jerv trenger støtte er det neppe noen tvil om. Derfor har Jerv valgt å tilby alle som vil på helgens kamp gratis inngang. Det kan bli folksomt på Levemyr stadion lørdag ettermiddag, til tross for at det er spådd et skikkelig uvær på Sørlandet i helgen.

KIL får tilbake Krogh Gerson etter karantene. Strømberg må sone en kamp til etter det røde kortet han pådro seg mot Bryne. Det betyr at Smedplass får nok en mulighet til å vise hva som bor i han.

Mye tyder på at Langrekken også er tilbake i troppen etter hodeskade.

Vi forventer og et tror at 11 menn i Kongsvinger-bunad er heltente på å vise at de kan og vil rykke opp. Her skal det kjempes til dommerens siste åndetak i fløyta. KIL vinner 2-1 i vinden på Sørlandet.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud