Neste kamp
Levanger - Kongsvinger
20.04.2024, 16:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Egersund 3 - 3
15.04.2024, 19:00
Neste busstur
Stabæk, Nadderud
04.05.2024
Glasskula: Kongsvinger - Bryne
Det er ikke tid for «gå sakte»-aksjon nå gutter!!!


Det er aldri kjedelig å være KIL-supporter. Aldri. Never. Nunca. Selv i den sesongen hvor alt fløt som de vakreste tømmerstokkene nedover Glomma, så skulle man ane ugler i mosen. Det var noe som skurret allerede fra første kamp etter sommerferien. Fra det øyeblikket hvor Raufoss på heldig vis, satte inn 1-0 på sin første sjanse i kampen, så var KIL et annet lag. Selv i de kampene vi faktisk har vunnet i høst, så visste vi innerst inne at dette kunne «fått et helt annet utfall». Vi så det senest mot Skeid forrige kamp i det som må ha vært tidenes dårligste Obos-kamp. Det var det ultimate fortapte bunnlaget mot et lag med et bunnivå så lavt, at det kunne minnet om nivået på økonomistyringen rundt et visst stupetårn (i en by vi ikke nevner navnet på). Vi fikk tre poeng.. og hundre nye spørsmål.

Selv en enkel glasskule-spåmann forstår at dynamikk er et viktig stikkord i en ellers veldrevet fotballklubb.
Man skal stå samlet, laget skal prestere, treneren skal ta de riktige avgjørelsene, og styret og sportssjef skal legge til rette for dette. I fjor kjempet vi oss frem utover høsten. Vi løp ikke.. vi spurtet. Treneren fremstod som tidenes mest kyniske jævel. De andre klubbene hatet det...vi elsket det. Vi elsket at de andre hatet oss, og spillerne på benken spurtet jublende for å feire med resten av spillerne da vi skåret. Pr dags dato ser det ikke ut som om spillerne spiller på samme lag engang. Mot Skeid så det ut som om Blindeforbundet spilte tennisturnering.. og en tidligere nevnt utedass på Finnskogen stod like forbannet stille. Helt urørlig. Man kunne nesten høre barnålene blåse på bakken i høstvinden.

I fjor så snudde vi det. Det skal vi f… meg klare i år også. Ryktene går om hva som foregår i garderoben.
Drit i det. Deng løs på hverandre. Ta en roast. Gjør opp over en barrunde. Ikke se ut som om dere streiker ute på banen. Det er gratis å løpe. Det er gratis å gjøre en innsats. Det er gratis og unngå dumme feil. Klubben fortjener bedre. KIL-supporterne fortjener bedre. Vi har tidenes mulighet her. Spar oss for mer drama. Vi betaler inngangspenger for å se elleve spillere løpe skjorta av seg for klubben. Vi betaler ikke for å se noen slags «gå sakte»-aksjon fordi noen ikke «fikk den siste rosen under rose-seremonien», eller hva pokker den dårlige stemningen dreier seg om. Spar den dårlige dramaturgien til Ungkaren og Ex on the beach.

Det er heller ikke hvem som helst som kommer på besøk. Bryne-fotballen er skit, og det er ganske enkelt fordi Kevin Knappen-fotballen også er skit. Det var skit i Elverum, Brumunddal, Hamkam, Hødd og tradisjon tro så videreføres den også på Jæren. Men i motsetning til KIL-fotballen så er den tidvis også ganske effektiv. Det er pumping og mæling, dødballer og knallhard innsats, og det har tidvis funket veldig bra. Vi vet akkurat hva som møter oss. Har vi evnen til å kjempe og låse opp det som blir en knalltøff motstander? Knappen er en taktisk ringrev som virker til å ha laget i ryggen. Hvem Vegard Hansen har i ryggen nå er ikke godt å si. Man kan trygt si at alt ikke har truffet like godt.

Glasskula ser at det brygger oppe til noe. Vi vet nemlig alle at denne kampen er særs viktig. Vinner vi her så vinner vi også et slags momentum opp mot et par andre viktige oppgjør. Det blir eksempelvis et vanvittig press på Start om vi vinner i helgen, før turen til Sørlandet neste helg. Kanskje blir også utfordringene innad i laget litt enklere å håndtere med et par seiere i lomma. Hvem vet.

Her er det uansett bare å brette opp ermene og gjøre seg klar til knokkelkamp mot Norges styggeste dialekt.
Kongsvinger er bedre enn Jæren. Skogen er penere enn kysten. Det er på tide å finne frem øksa og hogge høl i den isen som måtte befinne på Gjemselund om dagen.Det blir klikk-klakk inne i feltet og en dommer som peker på straffemerket (til ville protester fra Knappen forøvrig).

Guven viser hvorfor de gamle er eldst og setter inn 1-0.

Det blir også sluttresultatet.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud