Neste kamp
Kongsvinger TF - Bryne
02.03.2024, 14:00 Treningskamp
Forrige kamp
Kongsvinger TF - Lynx FC 5 - 2
23.02.2024, 16:00 Treningskamp
Glasskula: Hødd - Kongsvinger
Helvetesuka er over. På tide med revansje.


Vi visste det ville bli tøft. Tre kamper på en uke. Alle kampene var mot andre topplag rundt oss på tabellen. Det så også elendig ut. Vi virret tidvis rundt som hodeløse høns på en åpen revefarm. Skal man slakte det totalt eller glede oss over at vi fortsatt ligger på opprykksplass? Man kan jo gjøre begge deler. Vi kan starte med å si at det enkelte spillere har holdt på med etter sommerpausen stinker utedass, og at ingen på dette laget er «for gode» for en tupp i ræva. Dette strekker seg over hele linja, fra bakerst til fremst. Det er null, niks og nada og pipe-konserten til pause under kampen mot KFUM, var ufortjent lav. Det er nesten en underdrivelse å si at man blir pisset på. Beskriv det heller som at KIL-laget fungerte som eneste funksjonelle pissoaret under Norway Cup på Ekebergsletta (der KFUM vanligvis holder til), og at det ble drukket en solid dose brus den dagen. Glasskula betalte 210 kr for å kunne være såpass krass. KIL-gutta møtte ikke engang opp til kamp.

Vi reddet riktignok inn 1-1, og 2.omgangen var langt jevnere enn de første 45 minuttene. Men noe stod opptur var det på ingen måte. Hans Børli-superlativene og krigs-retorikken lar vente på seg til gutta faktisk gidder å løfte huet og svinge øksa. Og skal du først bruke 4 millioner på noe Espen Nystuen så bruk det på en mental-trener, for noe nytt fenomen er det på ingen måte. På en dårlig dag poserer vi med digert tømmer og sylskarpe motorsager som skjærer lydbildet gjennom enhver festningsmur. Men på banen ser tømmeret ut som allerede utbrent aske uten antydning til gnist.

Det er på mange måter symptomatisk at vi møter akkurat Hødd i denne kampen. VI husker alle skrekk-kampen i vår der Hødd skåret hver gang noen feis i retning August Strömberg. Kongsvinger ble paralyserte……Hødd jublet som gale. Publikum forlot Gjemselund sjokkerte og apatiske. Vi var alle enige om at Hødd var et drittlag som lå i en slags merkelig 5-5-0 variant…..mer destruktivt enn det til og med Kevin Knappen klarte å få ut av de forblåste smurfe-trøyene. Men KIL trillet ball, og trillet og trillet og trillet……og Hødd vant.

Hva er så utgangspunktet før denne gangen?

Hødd ligger som ventet langt nede på tabellen, men har også vist bedre form de siste kampene. De vant 1-0 borte mot KFUM før de tapte kun 1-0 borte mot Fredrikstad. Forrige hjemmekamp endte med en 2-0-seier over fortapte Skeid. Dette Hødd-laget kjenner sin plass i hierarkiet og er heller ikke redd for å spille ganske bedriten fotball for å oppnå resultater. Glasskula ser heller ikke bort ifra at Hødd legger seg med 11 mann, trener, hjelpetrener, fysioterapeuten 2 vakter og 3 vaffelstekere for å forsvare eget mål. Hødd satser på lange innkast og en og annen corner, og håper motspillerne blåser overende på den forblåste øya. Ingen vil til Ulsteinvik……men glasskula ser håp om at motorsaga blir smurt. Iallfall nok til å nøytralisere vind og lange innkast. Vi ligger fortsatt på opprykksplass og skal forsvare den posisjonen med øks, rullende tømmerstokker, festningsmur, motorsager, nebb og klør. Men jobben gjør seg ikke selv. Det er på tide å brette opp ermene, og flere må vise hva de faktisk får betalt for. Det skal ligge i sjela vår......den tømmerhogger-mentaliteten vi liker å assosiere oss med.

Kongsvinger vinner 1-0 i en skikkelig drittkamp. Holtan tupper inn målet på bakerste stolpe.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud