Neste kamp
Kongsvinger TF - Bryne
02.03.2024, 14:00 Treningskamp
Forrige kamp
Kongsvinger TF - Lynx FC 5 - 2
23.02.2024, 16:00 Treningskamp
Glasskula: Sogndal - Kongsvinger
Bortekamp mot Sogndal på lørdag er neste oppgjør, den første i rekken av 3 meget viktig kamper..


Forrige kamp mot Åsane ble en berg- og dalbane i følelser. Vi har hatt en tendens til å la antatt dårligere lage mål på sin første målsjanse, og få kampen inn i sitt spor. Det skjedde også hjemme mot Raufoss, og mange supportere fikk nok bange anelser da Vinjor sleivet ballen i eget mål etter 12 minutter. Det ble tendenser til frustrasjon, både på banen, trenerbenken og tribunen. Det var frem og tilbake, og like langt (om ikke enda lenger unna). Plutselig tok Hellan sats og sendte Hamar-avkommet Sander Eng Strand ned på ræva, og la inn. Hoel pirket inn utligningen og kampen tok av for fullt. KIL vinner til slutt 3-1 og vi kan også sende en svensk smörgåstårta til Strömberg for at vi ikke fikk flere mål imot. Er vi friskmeldt? Nei, men turen på apoteket har vært nyttig så langt. Nå venter vi bare på full effekt og at gutta tør å slippe seg løs.

Det har også vært action utenfor banen denne uken. Joakim Holtan skulle være ute lenge, og lengre enn lengst. Helt til han lå på operasjonsbordet og en eller annen skogfinsk trollmann hadde kastet litt tryllemiddel på han.
Plutselig har vi en angrepsrekke det virkelig lukter svidd av utover høsten. Verre er det muligens på midtbanen hvor de reelle alternativene har blitt færre og færre i sommer. Kongsvinger prøvde å sprenge banken ved å hente Ruben Alte fra Ranheim. Men Alte var mer glad i mors kjøttkaker og en mulig benketilværelse i RBK, en eller annen gang i fremtiden. Vi bruker selvfølgelig ikke millioner av kroner på spillere som knapt klarer å bryte kommunegrensen. Men noe må inn, og det blir spennende å se hva Nystuen tryller frem. Det er uansett et solid stikk til flere konkurrende klubber. Kongsvinger har rue og kraftige arbeidsnævar, nyslipt øks, samt en solid bank. Vi er ikke redde for å bruke noe av dette i høst.

Denne gangen ser Glasskula mot en liten bygd omringet av fjell og fjorder.....og kanskje en og annen klaustrofobisk saftkoker. Man glemmer nesten hvor små forhold det er i Sogndal, for bygda har fått til veldig mye tross av å være et lite sted, midt i ingenting. De få impulsene utenfra merker man først og fremst på dialekten, og Stao No Pao-slagordet kunne like gjerne tilhørt et bortglemt folk i Games of Thrones. Det er på ingen måte stygt…..man bare håper at de snakker litt sakte. Vi fortrekker selvfølgelig festning og flesk- og motti fremfor epler og stavkirker. Og de som mener norske fjell og fjorder er det mest pittoreske Norge kan by på, de har aldri sittet ved et stille tjern innpå skogen, en varm sommerkveld, og sett solen forsvinne ned over tretoppene.

Sogndal trenes forøvrig av Tore Andre Flo og mange mener fortsatt at saft-kokerne er noe av det bedre som har gjestet Gjemselund i år. Kongsvinger har riktignok Adem Guven, og det var mer enn nok til å stikke av med en litt ufortjent 1-0-seier. Guven tok en rund-dans med Tone Damli, drakk tre liter Lerum saft og tok sjøveien over Sognefjorden før han dundret ballen i mål. Og Sogndal……de hadde dessverre gått på Tore Andre Flos fotballskole.

Det virker til å være en gjenganger når de møter andre topplag.

Glasskula ser at dette blir en av de tøffeste oppgavene for Kongsvinger i år. Sogndal er et knallsterkt lag som verken er redd for å utfordre, gå rett på mål, eller å gi alt i duellene. Men Glasskula ser også at dette kan bli en frustrerende kveld for saft-kokerne hvor KIL bruker alle knep i boka. Blir det pent? Nei, men tømmerhogger-mentalitet handler ikke bestandig om estetikk. Det handler å dra det tømmeret….gjøre jobben……pleie skavankene når mørket faller på, og man sitter foran svart-ovnen i koia.

Glasskula ser at det holder til 1-1 mot Sogndal.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud