Neste kamp
Kongsvinger TF - Bryne
02.03.2024, 14:00 Treningskamp
Forrige kamp
Kongsvinger TF - Lynx FC 5 - 2
23.02.2024, 16:00 Treningskamp
Glasskula: Kongsvinger - Jerv
Skrivesperre..


Fjorårets sesong endte ikke med opprykk, og etter å ha skrevet kuler mer enn et desennium var planen at jeg skulle ta en pause. Ikke fordi engasjementet var mindre, men det å skrive noen linjer om neste kamp stadig ble vanskeligere. Det som ble vanskelig var å finne inspirasjon, en kreativ vinkling eller nye fakta om motstanderes og gleden av å leke sportsjournalist forsvant sakte, men sikkert.

All ære til Henning Danielsen og andre som har dette som en jobb, men fotballreportasjer er fulle av klisjer og gjenbruk av gamle slitte ord og uttrykk. Det er dog kanskje slik vi vil ha det, man slutter jo ikke å underholdes, gremmes eller overraskes av sporten. Foran enhver sesong stiller man med optimisme og ny glød opp på feltet for så å bli skuffet eller begeistret. Årets sesong har startet litt trått, selv lot jeg meg begeistre av kampen mot Mjøndalen og ganske frustrert av å ha kjørt over 9 timer til Kristiansund for å se en begredelig kamp i skikkelig ruskevær.

Jeg er dog av sorten som ofte er optimist og liker å fokusere på det som fungerer. I to av årets kamper har vi vist at vi har en grunnleggende spillestil som fungerer i forhold til å ha stort ballinnehav og kontroll på kampen. Vi har spillere som er gode med ball i beina, slår presise pasninger, så har det låst seg litt når vi nærmer oss boksen og innlegg har vært av ymse kvalitet og målsjansene har uteblitt. Kan det være at Vegard Hansen og kompani knakk en nøkkel mot Sandnes Ulf sist. Fint spill og flotte mål, men en avslutning på kampen som gjorde at nervene sto i høyspenn hos både støtteapparat og supportere gjorde at vi til slutt tok med oss tre poeng på flyet hjem.

Neste motstander er Jerv, et lag vi etter hvert begynner å kjenne ganske godt. De spiller til vanlig på en gjørmete gressmatte nede på Sørlandet, så på vårt eget kunstgress må vi vise at vi er sjefen. Jerv hadde et besøk på øverste nivå i fjor, men havnet desidert sist med 20 poeng. I år har de startet litt som oss med 2 seiere og 3 tap. Det er derfor litt vanskelig å spå hva vi møter på søndag, men det blir gjensyn med Iman Mafi som dro sørover igjen etter 2019 sesongen.

Vegard Hansen er en trener av den gamle skolen og lever sikkert etter ordtaket «Never change a winning team». Kula tror derfor at Vegard stiller med uforandret mannskap i neste kamp. Fozzum.com sliter litt med database motoren, så flere fakta om spillere klarte jeg ikke å oppdrive. Kampstatistikken fungerte derimot og sier oss at av 14 kamper mot Jerv har vi vunnet 6, 4 uavgjort og 4 tap. Alle tap har kommet på bortebane, så oddsen for poeng er til stede på Søndag. Kula tipper en jevn kamp og at det står 0-0 lenge, men at gamle Güven bestemmer seg for at nok er nok og kroner med en perle i krysset etter 88 minutter og vi vinner 1-0.

Og imens jeg venter på svar på permisjonssøknaden og kjeder meg på jobb fikk jeg da ned over 500 ord til tross for skrivesperre. Vegard Hansen har jo også en evne til å skrive som vi ikke har sett på Kongsvinger siden navnebror Skogheim, så anbefaler å lese hans omtale av kampen som sikkert legges ut på kil.no i god tid før kamp.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud