Neste kamp
Moss - Kongsvinger
20.07.2024, 16:00
Forrige kamp
Sogndal - Kongsvinger n - n
22.06.2024, 17:00
Glasskula: Sandnes Ulf - Kongsvinger
For under et halvt år siden spilte vi fletta av Sandnes Ulf på bortebane, hvordan vil det gå på onsdag?


Det har bokstavelig talt blåst en kraftig motvind for KIL i de første kampene i årets sesong. Bortsett fra overkjøring av et svakt Mjøndalen har de røde og hvite blitt blåst av banen av Bryne, Kristiansund og Hødd. På onsdag er det ny kamp i vindfulle vest. Denne gang mot Sandnes Ulf.

Situasjonen ligner mistenkelig på den KIL har vært i mange ganger tidligere. Hver gang det snakkes høyt om at NÅ skal det skje, i år skal vi kjempe i toppen, så faller man pladask sammen. Ekspertene har vært samstemte at alt ser lovende ut, og folk har begynt å tro på det. Publikum har begynt å tro på en opptur og derfor smaker den sure seriestarten ekstra bittert. Man skal ikke krisemaksimere etter 4 spilte kamper, men det er verdt å minne om forrige gang KIL skulle rykke opp. Det endte med nedrykk. Det kan skje igjen.

Glasskulas skribent er sur, sint og såra. KIL kan ikke være bekjent av å tape fotballkamper på denne måten. Laget ser ikke ut til å ville vinne heller. Det er noe småpent spill og vi har ballen mest. Men noen må jo tørre å gå på løp, kaste seg inn i dueller og faktisk prøve å få ballen i mål. Og vi må skyte. Vi har fått inn noen nye spillere som har vist at de både kan score og krige tidligere. Men vi har også mistet to ekstremt raske og giftige vingbacker som kunne ta med seg ballen og skape ting på egen hånd. Hver enkelt spiller må gå i seg selv og heve seg noen prosent i neste kamp. Det kan være nok til å bikke kampen KIL sin veg. Når folk reiser seg og forlater Gjemselund i hopetall bør varsellampene begynne å blinke. Det er mange medgangssupportere der ute, men også mange som har fulgt KIL trofast i årevis. Det er smertefullt å se laget sitt blø på denne måten.

Glasskula håper at laget hever seg og viser tenner mot Ulf. Guven har drevet de lyseblå til vannvidd før og avgjort kamper nærmest på egenhånd. Men Adem er kanskje ikke helt der akkurat nå. Propellen Eric Taylor måtte ut med skade i Høddkampen og er høst tvilsom til kampen på onsdag. Skader satte sitt preg på fjorårets sesongstart og det samme kan skje i år. Langrekken og Jahr er fortsatt ikke klare. Brage Berg Pedersen gjorde et friskt innhopp mot Hødd, men fikk ikke mye tid. Jesper Grundt viste innsatsvilje og bør få sjansen fra start. Glasskula forventer et KIL lag som jobber enda bedre sammen som et lag. I tillegg må enkeltspillere ta initiativ og prøve når sjansen byr seg. Tørr å bomme, men PRØV!

Sandnes Ulf har så langt i år vært noe bedre enn KIL. De slo Skeid 4-1 hjemme i åpningskampen, og tapte 1-0 borte mot Sogndal i neste. Etter det har de to uavgjorte kamper mot henholdsvis Raufoss og Fredrikstad. Begge de to siste oppgjørene har ellers vært målløse. Tidligere KIL spiller Markus Aanesland spiller i lyseblått. Det gjør også målsnikene Martin Ramsland og Tommy Høiland. Pg ringreven Bjarne Berntsen styrer skuta. For å nevne noen.

Glasskula vil at KIL skal vinne, men ser ikke hvordan vi skal klare å ta poeng i vest. En ny vindfull affære venter. Bruk i det minste vinden til vår fordel. Drømmen er at KIL kunne vise hvor skapet skal stå og ta med seg 3 fortjente poeng hjem til skogen. Akkurat nå har trua blåst bort.

Glasskula tror Sandnes Ulf vinner 3-0.

PS: Kaffepåsa til den KIL-spilleren som klarer å motbevise de dystre spådommene!! På tide å spytte ut snusen og brette opp ærma!
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud