Forrige kamp
Kongsvinger - KBK 2-4
03.12.2023, 14:00 Kval ES
Glasskula: Sandefjord - Kongsvinger
Opprykksfinalene er i gang - Kapittel 4 Part 1


Start en pub.
Start en pod.
Start en drøm.
Start en gjeldsbombe.
Avslutt en opprykks-drøm.

Det er Start kort oppsummert.

Til og med de høyere makter mislikte IK Start og bløte konsonanter denne dramatiske kvelden. Jesus forlot de trange bedehusene på Sørlandet, og slengte seg istedenfor med KIL-bussen hjem til de dype skoger. Han satte seg på første rad, gjorde vann til vin, forvandlet dommeren til en besk saltstøtte, og sørget for at KIL-gutta fikk de ekstra prosentene til å gjennomføre kampen. Kampen ble dramatisk fra A til Å. For både spillere, trenere og supportere ble dette en følelsesmessig berg- og dalbane man sjeldent har sett maken til. Det endte med at Langrekken hogget til som gjedda i sivet og ble felt av Start-keeperen som var to tideler for sent ute. Krogh Gerson var kaldere enn Jack the Ripper da han vridde kniven rundt i Starts opprykks-drømmer. Kongsvinger brukte alle triks i boka, og 24 timer på overtid blåste omsider dommeren for siste gang (takk og pris).

Kampen om kvalik-spill ble minst like dramatisk for visse blåhvaler fra Sandefjord. Haugesund ledet 0-2 og Sandefjord-supporterne hadde allerede bestilt busser til Åsane og Raufoss i 2023. På mirakuløst vis skårer blåtrøyene to mål rett før slutt, og Sandefjord får det ene poenget de trenger. I Kristiansund gjør man tidenes taktiske bommert da man forsvarer inn et 1-1-resultat mot fortapte Jerv. Man tror nemlig at ett poeng er nok til å sikre kvalik-plassen på dette tidspunktet. De hadde kanskje ikke forutsett at enkelte vise menn skulle legge igjen noe av gullet og røkelsen i Sandefjord, på vei ned E18 for å følge Start-Kongsvinger.

I serien har ikke Sandefjord vunnet siden 27. juli. Siden den gangen har blåtrøyene sunket som en amputert og slag-rammet blåhval på tabellen. De føler nok likevel at de vant et slags momentum ved å sikre kvalik-plassen på dramatisk vis. Et annet hyggelig gjensyn er Fredrik Pålerud som for første gang skal spille «mot» Kongsvinger. Fredrik er KIL-supporter (under den blå trøya) og har gitt oss noen av KIL-historiens mest minneverdige øyeblikk.

Glasskula ser at Kongsvinger og Fredrik kommer til å være kompiser også etter kvalik-kampene. Glasskula ser et Sandefjord-lag som liker å spille ball, og vi ser gode ballspillere som Harmet Singh og Rufo. Kula ser også mye krydder i spillere som Nyentue, Chaib og Ofkir som forøvrig har fremstått som et av Eliteseriens beste spillere. Men kollektivt virker laget til å variere voldsomt og det er her Kongsvinger vil ha sin forse i første kvalik-kampen.

Glasskula ser et lavtliggende KIL som kjemper Sandefjord ut av stilen, og som setter opp en festningsmur mot rappe krydder-spillere. Sandefjord angriper på en annen måte enn Start, og det er ikke sikkert vi ser like mange innlegg fra kantene som ryddes unna. Men Glasskula ser også Eirik Mæland som napper ut nok et gullhår fra et sted solen sjeldent skinner, og tryller med det mannskapet som er tilgjengelig. Det er en guts i dette laget man ikke skal undervurdere. En guts som til og med kan stoppe de mest hardbarkede hvalfangerne.

Vi er tømmerhoggere og vant til iskalde netter under stjerneklare himler. Denne mentaliteten sender vi nedover Glomma til den renner ut ved Fredrikstad, og tar den korte turen over Oslofjorden. Vi sender det et sted hvor vannet er blått men nå vil farges rødt.

Vi satte øksa i Sandnes Ulf, KFUM og Start. Vi er klare.

Et tett og intenst oppgjør ender 1-1.

Kapittel 1: Slå Sandnes Ulf på bortebane, 0-1, UTFØRT!
Kapittel 2: Slå KFUM på bortebane, 1-2, UTFØRT!
Kapittel 3: Slå Start på bortebane, 0-1, UTFØRT!
Kapittel 4: Playoff finale over 2 kamper mot nr 14 i Eliteserien, Starter med bortekamp onsdag 16. november kl 18.00
Avslutter med hjemmekamp lørdag 19. november kl 16.00.

Forza KIL.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud