Neste kamp
Kongsvinger - Bryne
01.10.2023, 15:00
Forrige kamp
Skeid - Kongsvinger 1-2
23.09.2023, 15:00
Glasskula: Start - Kongsvinger
Tidenes mest blasfemiske glasskule - Kapittel 3


Hva annet kan man egentlig forvente når man først har vorspiel med kristen-ungdommen, og deretter tar festen på Sørlandet?

Kampen mot KFUM ble «hjemmeseier» på nøytral bane for KIL sin del. Kongsvinger-folket valfartet byen og dominerte lydbildet, mens barnekorpset til KFUM måtte reise slukøret med trikken hjem. Jørgen Isnes prøvde seg med noen halv-syrlige gjøglerier i forkant av kampen (etter bråk om vanningen i Storhallen tidligere i høst). Dessverre så viste det seg at det ikke hjalp å «å gå på vannet» denne kvelden. Men takk for omtanken Isnes.

KFUM har kanskje Gud og Jesus……men vi har Jan Martin Hoelinho Andersen. De ti bud forteller at du skal ikke ha andre guder enn meg…..men på Kongsvinger har vi det. Pasningen fra Vinjor, touchet og avslutningen, og ikke minst jubel-scenene etterpå, det gjør at det ble født en ny gullkalv den dagen. Vi kaller den nye bevegelsen for Hoel-ismen inntil videre, og innser at julestjernen dropper Betlehem for å skinne over Gjemselund i år.

Kvalik-reisen går videre til Kristiansand og Start, og vinneren her møter Eliteserie-motstand i neste runde. Vi kan på mange måter si at den katastrofale sesong-starten snudde nettopp på denne arenaen. KIL-gutta ble forvandlet til kyniske jævler, og Guven tryllet nok engang foran motstanderens mål. Vi vant 1-0, og opphentingen var i gang.
På Sørlandet er mange godt fornøyd med at Adem er ute foran søndagens oppgjør. Så vidt Glasskula kan huske var også KFUM fornøyde med dette forfallet. Vi lar resten være historie.

Start er en av mange middelmådigheter i Obos som bruker penger som fulle sjømenn på makrellfiske. På Sør Arena sitter siste rest av Tigerberget og spotter bort på de tomme tribunene på andre siden. Entusiasmen er død, og klubben trenger en opptur. En god høst-form førte laget opp til en imponerende tredjeplass og Start ser på seg selv som favoritter i dette oppgjøret. Start hadde nok trodd at de skulle arrangere bibel-ring med Kristenungdommen fra Ekeberg, men tente KIL-gutter sørget for at dette ikke blir et alkoholfritt arrangement.

Det er kanskje dette som bør skremme Start-leiren mest. Mens Start-spillerne har hvilt seg i form har KIL-spillerne jobbet frem et momentum og en voldsom glød. Glasskula tror også dette kan bli utslagsgivende.

Glasskula ser nyfrelste KIL-supportere som farger E18 rød og hvit og tømmerhoggere som inntar Kristiansand sentrum. Vi driter i Myggen, Mette Marit, Julius og tanngarden til Jesper Mathisen. Vår egen religion får det mest konservative sørlandske bedehus til å fremstå som halv-vassen sørlandschips.

Kula ser hvordan kvalik-plassen forlater det blide Sørlandet og går til de dype skoger. Kampen ender 1-1 og Kongsvinger vinner etter ekstra-omganger og straffespark-konkurranse. Dette blir en tung og langdryg affære, men ikke mer enn hardbarkede skogsarbeidere tåler.

Vi har vært ute en vinternatt før.

Kapittel 1: Slå Sandnes Ulf på bortebane, 0-1, UTFØRT!
Kapittel 2: Slå KFUM på bortebane, 1-2, UTFØRT!
Kapittel 3: Slå Start på bortebane, søndag 13. november kl 17.00
Kapittel 4: Playoff finale over 2 kamper mot nr 14 i Eliteserien, Starter med bortekamp onsdag 16. november kl 18.00, avslutter med hjemmekamp lørdag 19. november kl 16.00.


Forza KIL.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud