Neste kamp
KIL - Sogndal
03.10.2022, 18:00
Forrige kamp
Åsane - Kongsvinger 1-2
17.09.2022, 16:00
Glasskula: Kongsvinger - KFUM
Ny kamp på gang i hallen, nå kommer opprykksjagende KFUM på besøk.


Mens vi venter på nytt krøllgress på Gjemselund er det på nytt dags for nok en kamp i Kongsvingerhallen på mandag. Jobben med å få på plass nytt plastikkdekke på Gjemselund viser seg å ta lenger tid enn antatt, så også neste hjemmekamp mot Sogndal er nå flyttet inn i hallen. Fotball er ikke lenger som det en gang var.. Fotball skal spilles i helg. Fotball skal spilles på gress, og i det minste under åpen himmel i begynnelsen av september, selv i Norge. Men men, vi supportere får ta det vi får, det er lenge siden de som sitter på makta brydde seg stort om hva deres eget publikum mener om disse tingene!

Kristelig forening for unge menn (KFUM) er rundens motstander. Og tro det eller ei, de ligger for tiden plassert som nr 2 på tabellen. Det vil si, de ligger for tiden an til direkte opprykk til Eliteserien.. tygg litt på den!!

At KFUM kjemper på øvre halvdel av tabellen bør ikke komme som noen overraskelse sett i forhold til hva de har levert i OBOS de siste sesongene. Kvalifisering for opprykk har de hatt tidligere, men at de skal ligge plassert på direkte opprykk 7 runder før slutt er kanskje noe i overkant. Men for all del, de imponerer stadig, og når ingen av de andre klubbene bak suverene Brann har klart å være solide over tid, så har de grepet muligheten. Det er ganske utrolig hva de klarer å få til med små ressurser sett i forhold til de fleste av sine konkurrenter.

KFUM kommer fra en sterk rekke med 6 seiere og 1 uavgjort kamp på sine 7 siste seriekamper. Sist runde fikk de Mjøndalen ned på jorda igjen med en sterk 3-0 seier. Vårt møte med dem i vårsesongen gav også seier til KFUM. Seiersmålet ble satt inn helt på tampen i kampen. Et ganske surt poengtap for vår del, men når noen skulle vinne kampen var det nok mest rettferdig at poengene ble igjen på Ekebergsletta.

Kongsvinger kom seg opp på hesten igjen ved å feie over Stjørdals Blink med 1-4 på bortebane sist mandag. Etter å ha vært solide i lang tid, og ganske umulig å slå, så fikk vi en nesestyver med tap på overtid i årets første kamp i Kongsvingerhallen mot Stabæk. Det var ingen stor kamp som ble levert av noen av lagene i det oppgjøret. Men det er ekstra bittert med disse tapene helt på tampen av kampene. Derfor var det veldig godt å se responsen til gutta nå på mandag. Stjørdal hadde i det siste vist seg å være verre å møte enn tabellsituasjonen deres skulle tilsi. Vi fryktet langt mer motstand enn vi fikk, spesielt i første omgang. Vi feide over Stjørdal i første omgang, ledet 0-2 til pause og burde ledet mer. Så kom Stjørdal ut som et helt nytt lag fra start av 2. omgang. Men når Strømberg gjør jobben bakerst, og vi så kontrer inn 2 nye mål, så vinner vi til slutt komfortabelt med 1-4 etter at Stjørdal til slutt fikk pirket inn et trøstemål.

Morgendagen kamp bør bli en jevn batalje, som det også var i oppgjøret mot dem i vår. På hjemmebane skal vi være det førende laget. Det er ikke all verden som skiller lagene i denne divisjonen bak Brann. Så selv om KFUM ligger på 2. plass nå, så bør dette være en motstander vi skal klare å kontrollere på eget krøllgress under tak. Vi jakter også selv på opprykk. Direkte opprykk skal vi nok ikke drømme om i år, men vi ligger kun 3 poeng bak 6. plass som gir kvalifisering. Og når vi er godt inne i siste 3. del av sesongen så har vi alle muligheter for å klarte opp på plass som gir kvalifisering. Det er med andre ord viktige poeng som skal deles ut på mandag, viktige poeng for begge lag. Tanken på å se KFUM i Eliteserien er uansett litt rar.. det blir spennende å se hvor mange Profeter som møter opp på tribunen på mandag. Dette er ikke hverdagskost for den gjengen..

Når det kommer til mandagens resultattips så lander vi på at hjemmebanefordelen vipper dette i vår favør. Vinjor setter inn 1-0 før pause, Güven pirker inn 2-0 litt ut i 2. omgang, før KFUM får med seg en velsignet redusering på overtid. Vi står igjen med alle poengene og får revansje fra vårsesongen. Og vil være litt nærmere kvalifiseringsplass etter mandagens runde.

HEIA KIL!
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud