Neste kamp
Skeid - Kongsvinger
23.09.2023, 15:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Kristiansund 1-1
17.09.2023, 15:00
Glasskula: Stjørdals Blink - Kongsvinger
Klar for nok en kjedelig og nervepirrende knokkelkamp?


..det tror vi du får sett på MUS stadion i Stjørdal når KIL drar til Trøndelag mandag.

2/3 av poengene i årets utgave av OBOS-ligaen er allerede delt ut, og vi er godt inne i den siste og avgjørende delen av seriespillet. Eller vent litt. Er vi egentlig det? OBOS-ligaen eller KOKOS-ligaen er alltid jevn og uforutsigbar, og det er først i de aller siste rundene at alt avgjøres. Det er vel nettopp det som er håpet til Stjørdals-Blink, for selv om de har 9 poeng opp til sikker plass så vet det havarerte laget fra Rosenborgs skyggeside at mirakler fortsatt kan skje. Det vil neppe være noe mirakel om Stjørdal skulle snyte Skeid og Grorud på kvalifiseringsplassen. Men ut fra hvordan ting så ut i Stjørdal for kun få uker siden, må vi si det er et mirakel om den klubben fortsatt er i Obos også i 2023.

For ikke mange måneder siden var klubben i en dypere bølgedal enn det KIL noen gang har vært. Kun en skikkelig opprydding reddet klubben, på midlertidig basis. Kommunen måtte inn å bidra, treneren gikk fra lønnet arbeid til nærmest gratisarbeid. Det ble også solide lønnskutt på spillere, og de som ikke ville akseptere det ble frigitt. Mange ble frigitt. Dermed stor Blink ribbet igjen, og da vi så laget gå av Gjemselundmatta i sommer med sifrene 5-0 til KIL, var det ingen som trodde at dette laget ville klare seg. Men i Stjørdal har spillerne virkelig vist at fotball handler om annet enn penger. Trenere og gjenværende spillere har brettet opp ermene, og har virkelig klart å samle seg. Noe som faktisk har gitt 8 poeng på de siste 5 kampen. Laget har fått blod på tann, og innsett at serien på langt nær er over.

KIL på sin side har for lengst sikret videre OBOS-spill. Ja faktisk er det kun fattige 3 poeng til play off. Gapet opp til Start som innehar den siste sluttspillplassen kunne vært knepet inn i sist runde. Men som alle vet så røyk alle poengene på overtid mot Stabæk. Surt? Ja, men KIL spilte tidvis god fotball, selv om de store sjansene uteble.

Så skal det sies at det er STOR forskjell på KIL hjemme og KIL borte. Hjemme våger vi å angripe. På bortebane er vi mer opptatt av å ligge med alle mann godt inne på egen banehalvdel, og drøye tiden når vi finner det for godt. Gjerne allerede i løpet av de første 60 minuttene. At strategien til KIL har vært å drøye spillet har åpenbart vært noe som dommerne har fått med seg, og som har vært et samtaleemne over lunsj-snittene hos pampene i NFF. For de kan da neppe være flere kamper som har fått tildelt så mye tilleggstid som i de KIL har spilt.

Ingen bør bli overrasket over om KIL møter opp på MUS mandag med samme taktikk og strategi som alle andre bortekamper. I så fall blir det fort en nervepirrende og kjedelig fotballkamp for de av oss som liker å se et spillende KIL-lag. For Blink kommer garantert til å kjempe som løver for at alle tre poengene skal bli igjen i Trøndelag. Men er det noen grunn til at KIL skal legge seg bakpå nå? Nei, selvsagt ikke. KIL er best når de spiller sitt eget spill, og vi har spillere som er gode nok til å valse over trønderne. Men da må vi spille det samme spillet som vi gjør på hjemmebane.

Det er mye som kunne vært forbedret i KIL-stallen i år. En ting vi savner fra i fjor er presisjonen foran mål. Vi skaper egentlig for få målsjanser. Og mulighetene vi skaper klarer vi i for liten grad å sette i kassa. Derfor håper vi at presisjonstrening har vært viktig den siste uka.

Glasskula ser en kamp ganske lik borteoppgjøret mot Grorud, der KIL legger seg bakpå etter å ha tatt ledelsen. Vi rir nok en gang stormen av og vinner 1-2. Målscorere Vinjor og Güven.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud