Neste kamp
Skeid - Kongsvinger
23.09.2023, 15:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Kristiansund 1-1
17.09.2023, 15:00
Glasskula: Kongsvinger - Stabæk
Fra sure poteter til sure bærumsinger.


Kongsvinger har blitt de kyniske jævlene som alle hater når de spiller på bortebane. Selv blant KIL-fansen er det diskusjoner om hvorvidt den destruktive spillestilen er klubben verdig. Mot Pottit United (Raufoss) ble det kramper i hver duell, og nesten-ekstra-omganger hvis man regner med antall tilleggsminutter. Publikum skrek som hese forsangere for Vazelina Bilopphøggers.....og uten at det hindret KIL-gutta i å kjempe om VM-gull i strekk og vonde bein. Sure gretne gubber er uansett krydder når man reiser fra den riktige siden av Mjøsa med 3 poeng. Det er mye innsats og lite hjerne i dette Raufoss-laget og KIL gjorde akkurat nok for å ta seg av totningene.

Tilbake på Gjemselund har de omsider begynt å harve opp det gamle kunstgresset. Det betyr at Kongsvinger flytter inn i Storhallen, noe som har satt sinnene i kok hos lørdagens motstander. Lars Bohinen freste som en halv-kåt tiur mot NFF som godkjente hallen for spill. Stabæk-leiren ville ha kampen flyttet til Jessheim. Grunnen var at man visstnok ikke kunne spille inne på tørt gress i august. Det er lett å forstå frustrasjonen. Særlig fra en klubb som selv tvang motspillerne til å spille i en bunker på Fornebu i flere sesonger. Det er også lett å forstå argumentasjonen mot tørt underlag når man bedriver gjørme-bryting på Nadderud halve sesongen. Da blir selvfølgelig overgangen stor. Hvis man også tar med det estetiske aspektet så er jo Storhallen en nedtur i forhold til Bærums perle (Nadderud Stadion) som skinner i solen i Norges rikeste kommune.

Så kan vi heller glemme aspekter som hjemmebane-fordelen og fair play ovenfor de andre lagene som heller ikke møtte KIL på nøytral bane.

Stabæk rykket ned fra Eliteserien i fjor og Eirik Kjønø fortsatte jobben som hovedtrener. Det er forøvrig samme mannen som uttalte at han aldri ville satset på annet enn unge spillere, men som med litt gryn mellom nevene endte med et av Obos-ligaens eldste lag. Klubben har en klar ambisjon om opprykk og har satset hud og hår (og x antall titalls millioner) på å nå målet på første forsøk. Alt annet enn opprykk er uakseptabelt og vil tilsi en økonomisk helbom vi ikke har sett maken til siden finanskrisen i 2008. Dessverre så ble det mange humper i veien for Stabæks opprykks-planer og Kjønø måtte forlate skuta etter et pinlig tap mot ribbede Stjørdalinger.
Lars Bohinen kom inn som hoved-trener og ble raskt høy og mørk da Start forærte de haugevis av skåringer i forrige hjemmekamp. Plutselig kom flyten som gjerne kommer ved et trener-bytte, og denne flyten skal vi selvfølgelig gjøre alt for å bremse når Bærums-folket entrer den vakre fantastiske Storhallen. I dag ligger Stabæk på 4.plass, 7 poeng foran KIL.

Glasskula ser flere mål i kampen og at det ender uavgjort 2-2. Husk at vi er tømmerbønder og hardhauser med iskalde hender en iskald februar-dag. Det ligger i KIL-sjelen, og det skal gjenspeile seg når vi entrer det knusktørre underlaget på lørdag. Det trengs mot et lag med mye gode enkeltspillere og fornyet tro på egne ferdigheter.

Om Stabæk-leiren vil være fornøyde etter kampen er heller utydelig men dog lite relevant. Skogsfolk rister uansett på hodet av folk som går amok fordi en hvalross plasker i fjorden rett ved, eller hvor hverdagen går i stykker fordi au pairen har tatt ferie. Vi rister også på hodet av folk som sutrer fordi de ikke fikk nøytral bane mot en vanskelig motstander, og som ikke ser sitt eget moralske forfall i denne diskusjonen.

Vi sender med en solid dose bakkekontakt på bussen hjem for Stabæk, sammen med ett poeng for laget i blått og sort.

Forza KIL.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud