Neste kamp
Bærum - Kongsvinger
26.06.2021, 16:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Fløya 4-1
20.06.2021, 16:00
Glasskula: Øygarden - Kongsvinger
Jakta har startet!

Vi har enda ikke opplevd det siste fotball-mirakel, og det er ikke helt tilfeldig at vi velger å kikke inn i glasskulen akkurat på denne datoen.

Det dukket nemlig opp et varmt minne på Facebook i dag. Vi snakker 27. oktober 2016 og en kald høstkveld i Drammen. Det var den kvelden Kongsvinger-folket invaderte Buskeruds tidligere stygge andunge. Det var den kvelden vi sjarmerte hele fotball-Norge og ble første klubb fra Hedmark i en cupfinale. Det var den kvelden vi lærte at alt er mulig og at ballen er rund.

Da vi skrur klokken 4 år frem i tid så er situasjonen en ganske annen. Men prinsippene er allikevel de samme. Det handler om å kjempe, heie frem og aldri miste trua.

Mot Ranheim så vi noe vi har savnet lenge, nemlig vilje og innsats. Vi løp mest, ville mest, skapte mest, skrek mest og vant til slutt fullt fortjent. Premien ble tre poeng og én plass opp på tabellen. Nå sikter vi oss inn mot neste lag på tabellen, og selv om veien er lang er den langt ifra ufremkommelig.

Vi skal jakte lagene foran oss som den styggeste gjedda Glomma har sett på årevis. Send noen kanonskudd fra festningen. Rop noen finske trolldomsregler fra Finnskogen. Bruk alle metaforer i boken bare det får spillerne til å yte det lille ekstra, og supporterne til å rope litt ekstra høyt.

På onsdag tar vi turen til Øygarden. Klubben som på mange måter imponerer ute i havgapet men som de færreste bryr seg nevneverdig om. Steffen Landro tok med seg siste rest av engasjement og flyttet til Sandnes. Man stod igjen med et bisart navnebytte og veldig lite annet. De klarer allikevel å skrape sammen et OK fotballag som på ingen måte er noen kasteball, tross sisteplassen på tabellen.

Glasskula ser en jevn og fysisk tøff affære i en kamp som er viktig for begge lagene. Øygarden velsignet oss med Hoel Andersen tidlige i høst, og han skårer kampens første mål mot gamle lagkamerater. Guven setter inn 0-2 på straffe før Øygarden reduserer like før slutt. KIL vinner 2-1 og legger laget fra havgapet bak seg for godt.

Glasskula ser allerede det som kan bli en svært dramatisk og spennende høst, og vi har også siktet oss inn på neste bytte. Groruddalen har kun vunnet én av sine elleve siste kamper og synker som en stein på tabellen. De ligger nå kun seks poeng foran KIL, og lagene skal også møtes senere i høst. Dette er på ingen måte avgjort.

Jungelens lov gjelder dessverre like mye for sympatiske Eirik Kjønø og østkantens kjæledegger. Glasskula ser en mørk skygge i Glommas siv. Det er noe som jakter. Noe som skal stå over Groruddalen på næringskjeden ved sesongens slutt.

Det siste fotball-mirakel har enda ikke skjedd.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud