Neste kamp
KIL - Sogndal
03.10.2022, 18:00
Forrige kamp
Åsane - Kongsvinger 1-2
17.09.2022, 16:00
Glasskula: Raufoss - Kongsvinger
Et slags Innlands-oppgjør..


I Kristiansand sitter det en gjeng skuffede søndagsskole-elever som kun klarte 2-2 mot KIL. Kongsvinger er et lag de fleste i Start-leiren mener de skal slå noe som egentlig ikke var veldig synlig under selve kampen. Mange objektive tilskuere mener Kongsvinger var best i oppgjøret, og Glasskula er ikke direkte uenige i det.

Situasjonen i Obos-ligaen er like merkelig og like kokos som den pleier å være. Før sesongen snakket man om tidenes hardeste liga der de fleste lagene hadde høye ambisjoner. Kongsvinger lå som gjedda i sivet i all diskusjon om høye mål og lot pengeklubbene styre showet. Brann viste seg å være som Marit Bjørgen på tremila i OL. Etter 5 km var konkurrentene parkert og de siste 25 km ble en ren transport-etappe. Bak de suverene serielederne kan man lukke øynene og peke vilt. Hvem som til slutt rykker opp er umulig å si. Denne uken fikk både Eirik Kjønø i Stabæk og Vegard Hansen i Mjøndalen, fyken. Mange av de andre lagene kaver også i blinde og roper om spillerforsterkninger og forandringer i styre og stell.

I dette merkelige trafikk-kaoset har KIL kjørt sakte forbi i kollektivfeltet uten å gjøre seg særlig bemerket. Det humpet kraftig på starten av sesongen og Kongsvinger fikk mye fortjent kritikk. Etter dette har laget prestert jevnt, stabilt og bra. Glasskula ser ikke nødvendigvis hvor langt dette kan føre oss. Men man sitter med en følelse av at det er mye spennende å bygge videre på. Vi får ny trener etter sesongen, spillere kommer stadig tilbake fra skader, vi får nytt dekke på Gjemselund, og spillerne pusher hverandre. Sesongens beste spiller (så langt) er en svenske i mål, og han er med også neste sesong.

Det er mye «armer og bein» i Obos om dagen. Vi skoginger kan trekke pusten dypt, og kjenne den deilige høst-luften ned i lungene.....vel vitende om at det ikke er på Kongsvinger høst-kulda vi treffe hardest i år. Det gjelder nesten uansett hvordan høsten måtte se ut for vår del.

Neste kamp er mot Raufoss og blir kanskje det nærmeste vi kan kalle et «lokaloppgjør» denne sesongen. Raufoss er et sted utenfor Gjøvik som er kjedelig nok i seg selv. Begge lagene hater Skamma (hvem gjør ikke det), og vi kan se tilbake på oppgjør hvor begge lags supportere jubler når speakeren annonserer at Skamma ligger under. Espen Nystuen er en figur det tidvis stormer rundt når resultatene butter imot. Det er når vi møter lag som Raufoss vi bør være mest takknemlige for jobben han har gjort de siste 10 årene. På Toten er de økonomiske problemene et like sikkert vårtegn som at potetriset spirer, og at Eldar Vågen drar frem gitaren. Dette året er intet unntak.

Christian Johnsen gjør vanligvis en god jobb med et skape et godt organisert lag bestående av hardtarbeidende og sultne spillere. Mot høsten pleier spillerne ofte og ha spist seg mette på potetgull og reiser gjerne videre.

2022-sesongen har isolert sett vært en sportslig suksess for laget som faktisk kjemper om de aller gjeveste plassene. Særlig på bortebane kan Raufoss skimte med resultater som 2-1 mot Mjøndalen, 4-0 mot Fredrikstad og 4-1 mot Sandnes Ulf. Men resultatene er ofte ustabile (som Obos ellers) og 2 seire på de 7 siste kampene tyder på at det verste trykket muligens har lagt seg. Raufoss er avhengige av å selge spillere. Sist ut døren var tidligere KIL-kjenning Markus Aanesland som viste seg å være en god spiller, bare han ble plassert i den rollen hvor kvalitetene hans kom best frem.

Forrige gang Kongsvinger gjestet Raufoss ble vi spyttet på og tråkket sønder og sammen. Det var 5.serierunde i 2020-sesongen og KIL-supporterne forstod for alvor at sesongen ville inneholde mange mørke skyer. Denne gangen kan vi senke skuldrene og bevise at tømmer er bedre enn poteter, Levi Henriksen er bedre enn Vazelina, gruskonger er bedre enn ammunisjon, og at Innlandet fortsatt er vårt. Glasskula ser en jevn kamp hvor finspillet uteblir men hvor KIL skårer på de få sjansene de får. Det ender til slutt 2-1 til Kongsvinger i en kamp hvor totningene antageligvis føler de fortjener mer.

Raufoss får heller trekke på smilebåndet med Urbane Totninger. Vi gir blanke og tar bussen hjem med 3 poeng.

Forza KIL.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud