Neste kamp
KIL - Sogndal
03.10.2022, 18:00
Forrige kamp
Åsane - Kongsvinger 1-2
17.09.2022, 16:00
Glasskula: Grorud - Kongsvinger
Underdogs mot skogens helter.


Kampene mot Bryne viser seg å være av det underholdende slaget. De er som en lang thriller hvor helten er i knipe men redder seg ut av situasjonen i siste sekund.
Denne gangen snublet skurken i sine egne bein ved å sette ballen i eget nett. Kevin Knappen føler seg snytt, KIL tok tre poeng, og hovedrolleinnhaverne reddet seg gjennom nok en dramatisk avslutning. Det er likevel en kamp hvor all ambivalens flyter til overflaten. Skal vi rose den strålende første omgangen? Eller skal vi kritisere at KIL så ut som elleve potetsekker i den andre? Det er uansett liten tvil om at KIL er i en flyt-sone. Med unntak av nedsablingen i Bergen så er det vanskelig å slå skogens helter om dagen.

Det er alt annet enn hva man kan si om Grorud som står med 12 tap, 6 uavgjort og imponerende 0 seire så langt i sesongen. Laget rykket opp i 2019 og reddet plassen både i 2020 og 2021. Laget fikk til og med sin egen TV-serie der et kamera-team fulgte laget sin første sesong i Obos. Grorud Underdogs følger laget fra østkanten gjennom sorger, utfordringer, hverdagsproblemer, og hvordan det er å være en flekk på fotballkartet der alle motstandere er storebrødre. I serien ser vi også hvordan gul-trøyene knuser Kongsvinger og fortjent sender oss ned en divisjon. Det var en grå desemberdag i 2020 hvor tåka lå tjukt over Oslo Øst, og Glomma rant stille og svart her hjemme. Vi tapte 4-0. Kongsvinger var knust. Grorud levde videre i Obos. Det er på tide å snu rollene igjen.

Dette er på mange måter disse kampene enhver KIL-supporter frykter og hater. Grorud ligger nederst på tabellen og alle forventer at Kongsvinger skal vinne greit. Det er også disse kampene som gjør KIL til tippernes store mareritt. Hvilket bein står KIL opp med denne kamp-dagen? Kongsvinger har ikke slått Grorud etter at de rykket opp for noen sesonger siden, og laget har mer enn nok kvalitet (på en god dag) til å skape problemer for mange.
Det så vi senest da Grorud gjestet Gjemselund tidligere i sommer. Preben Mankowitz og Bjørn Martin Kristiansen lekte med KIL-forsvaret, og selv om vi berget uavgjort så kan ikke denne tømmerhoggeren legge ned øksa og hvile seg til noe som helst.

Glasskula lar seg ikke lure av at laget ligger sist på tabellen og at de ikke har vunnet en kamp denne sesongen. Dette kommer til å bølge frem og tilbake, og Kongsvinger kommer til å ha sine vante bølgedaler i kampen.

Glasskula er også uvant skurrete i dag. Den bikker mot et 1-2 seier til Kongsvinger, men bli heller ikke overrasket om Grorud klorer til seg et 2-2-resultat.

Vi oppfordrer også flest mulig KIL-supportere til å ta turen til storbyen.
Selv om storbyen kan være styrete og atale greier for sindige skogsfolk så husk at Kongsvingerbanen ble bygget for å frakte gods og folk "innover" mot Oslo. Denne gangen skal tre poeng fraktes motsatt retning.

Forza KIL.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud