Stabæk, Nadderud
04.05.2024
Glasskula: Florø - Kongsvinger
Opprykket kommer nærmere og nærmere endestasjon for KIL. Lørdag skal Florø sables ned på deres egen hjemmebane.

Men hva har egentlig helgens motstander Florø og Tottenham til felles, utover at de begge har prestert dårlig i årets sesong? Logoen. Begge har en fugl som står på en ball i sitt emblem.

Lørdag er det Florø mot KIL. Blå og hvit mot rødt. Akkurat slik det var i nord-London sist helg; Arsenal i rødt mot Tottenham i blått og hvitt.

Rødt mot blått og hvit i London sist helg endte med 3-1 til de røde, etter at Arsenal hadde vist herredømme og ledet enkelt 3-0 etter en halv times spill.

Spørsmålet er om de røde klarer å være like overlegne førstkommende lørdag, eller om undervurderingsspøkelset klarer å lokke seg frem på bussturen over fjellet. For KIL har ikke tapt en kamp siden 8. juli. Da rotet de bort 1-0-ledelse borte mot Halden.

Helgens motstander ligger godt plantet nest nederst på tabellen med fattige 11 poeng, og nedrykket kommer nærmere og nærmere for hver dag som går. Laget som ledes av tidligere KIL-assist Gonçalo Pereira, står med fattige 3 seire i årets serie. To av dem er kommet på hjemmebane.

Vi legger til at Johan Wennberg har en sesong bak seg på naturgresset i Florø.

På papiret skal kampen mot Florø være lett match for KIL, men historien er full av kampreferat der topplag har snublet mot skrapgods. Og ikke minst skal denne kampen spilles på naturgress, noe KIL ikke er vant med og som kan passe dårlig for den fotballen Mæland og Wennbergs menn spiller. Vi så det mot Halden hvordan gutta slet med ballen.

KIL har klart å slå tidlig hull på byllen mot bunnlagene i år, og nærmest avgjort kampene tidlig i første omgang. Eidsvold Turn nå sist var unntaket der vi måtte ha drøye 50 minutter på oss for å drepe kampen.

Florø står med tre strake tap i serien, hvor av alle kampene er tapt med et knepent mål. To av de tre tapene er kommet på bortebane. Ser man kun på resultatene kan det tyde på at Pereira er i ferd med å få noen lunde kontroll på laget sitt.

Glasskula tror likevel at KIL skal være såpass mye bedre fotballag enn Florø at det skal by på små problemer å få med seg tre poeng hjem på opprykkstoget til Kongsvinger, selv om kampen neppe blir avgjort det første kvarteret.

Angrepsduen til KIL har vist at den er svært så giftig om dagen. Brage Berg Pedersen, Adem Güven og Martin Hoel Andersen har nærmest bøttet inn mål og målpoeng på bestilling, for å bruke en sliten klisje. Det er ingen grunn til at de tre skal ha mistet målformen i løpet av siste uke.

KILs ankepunkt er stopperparet. Sist helg måtte Aadnøy og Lysgård styre forsvarsrekka. Det gikk stort sett bra, om vi ser bort fra et par miss i første omgang. Spørsmålet er om Røer er klar til helgens kamp. Alternativt kan Harald Holter som er tilbake fra kort-karantene flyttes ned på stopperplass ved behov. Men det er ikke noe som tilsier at det er behov for det.

Glasskula tror KIL vinner oppgjøret 3-1, slik rødkledde Arsenal slo den blå og hvite fuglen Tottenham i Premier League.