04.05.2024
Glasskula: Kongsvinger - Moss
Det er tid for kronekampen på Gjemselund igjen. Penga skal tikke inn. Det skal også poenga.

Lørdag kommer nemlig shaky mossekråker på besøk. De skal fortæres av forhåpentligvis 2000 KIL-fans når lokalt næringsliv betaler middagen i form av gratis inngang.

0-4 sto det på måltavla på Melløs for få uker siden da dommeren mente at kråkene hadde fått nok bank, og deres keeper Daniel Rojas (tidligere KIL-keeper) hadde gjort seg bort nok av ganger. Hver og en kråke fikk nappet alle fjærene av, og sto der nakne og ydmyke da KIL danset seiersdansen foran bortefansen.

Thomas Myhre var forbanna etter nederlaget. Han forlot plassen sin på tribuna etter første omgang, antageligvis for å hamre ned sitatene han skulle gi lokalavisa etter kampen. Det var ikke måte på hvor forbanna han var; på eget forsvar, ikke minst på keeperen og litt på seg selv.

Det var jo han selv som hentet inn «signatursigneringen» Rojas.

Myhre lovet å hente inn forsterkninger. Nok en gang. Fortsatt lar de vente på seg. Det var hvert fall ingen nye spillere å se i lokaloppgjøret mot Kvik sist helg, og skal vi vurdere ut fra 2-0 seieren til haldenserne så er det lite som tyder på at kråkene fra byen som stinker like mye som hamar har gått i seg selv.

KIL sleit seg til en heldig seier mot Vif 2 på mandag. 3-2, hvor siste målet kom på straffe på overtid sier noen om vinnermentaliteten i KIL, som to ganger slo tilbake mot det relativt unge Vålerenga-lag.

De to baklengsmålene mot rekruttlaget til Vålerenga må tilskrives den nykomponerte forsvarsrekka bestående av Håpnes, Aadnøy, Lysgård og Grodås.

Endringene skyldtes at Trace sonet etter å ha fylt opp kortsamlinga, mens Røer og Steiring var ute med det som ble betegnet som «smårusk». Skulle det derimot vise seg at det er verre så kan det være at Nystuen graver i lommene for å forsterke på stopper plass. Kanskje gjør han det uansett. For flere karantener vil komme utover i sesongen. Garantert.

Forhåpentligvis er begge stopperne å finne på banen når kampen blåses i gang kl 15 på lørdag.

Årevis med fotballerfaring har vist oss at man aldri skal ta KIL for gitt. Det er ikke bare å sette seg ned ved matbordet og få byttet servert. Grevlingen må jage byttet og det må slites ut før grevlingene kan sette tennene i det og feire triumfen.

Det så vi mot Vålerenga, og vi så det i de innledende minuttene mot Moss på Melløs hvor kampen var jevn.

Gjennom 90 minutter skal KIL være bedre enn Moss, og med et toppnivå gjennom en hel kamp skal vi være bedre enn samtlige lag i avdelingen.

Glasskula tror på folkefest på lunden. Og vi tror KILs Adem Güven er supergira på å score sitt 100. og 101. mål for KIL. KIL valser til slutt over Mossekråkene, og med Haraball og 5-0 kan kråkelår fortæres.

Målscorere; 2xGüven, Hoel Andersen, Vinjor og Laham.