Neste kamp
Grorud IL - Kongsvinger
07.12.2020, 13:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Stjørdals-Blink 3-2
21.11.2020, 15:30
Glasskula: Kongsvinger - Sogndal
Saft og suse!


Kampene kommer tettere enn Korona oppdateringer om dagen og det er snart klart for dyst på Gjemselund igjen. KIL gikk på en smell mot Lillestrøm, men vant fortjent over Jessheims gule og grønne i siste kamp. Det smakte usedvanlig godt.

KIL har nå tatt poeng i de siste 5 av 6 kamper spilt. Trenden har vært god, men poengfangsten har likevel ikke vært helt som ønsket. Det er små marginer som skal til før laget ser enda bedre ut. Etter mye (fortjent) kritikk etter den forferdelige rekka med 5 tap, ser det ut som laget nå har stabilisert seg med bedre balanse i spillet og større variasjon.

Det er gledelig at Simon Marklund og Jonas Rønningen viser seg fram og kom på scoringslista sist. Skal KIL klatre på tabellen må flere spillere bidra med mål. Det har lugget kraftig på siste tredjedel av banen i hele år. Forsvarsmessig har det sakte, men sikkert blitt bedre. Personlige feil har det vært mindre av enn i den dårligste perioden. Glåmdalens eksperter var langt mer positive på poengbørsen etter kampen mot Kisa, og la oss håpe framgangen fortsetter mot saftkara fra det vakre Vestland.

Sogndal har vært solide i årets OBOS-liga. Laget ligger på en solid 3. plass, rett bak Tromsø og Ranheim. Etter en formknekk i siste halvdel av juli (med 3 strake tap) er de ubeseiret på 7 kamper foran møtet med KIL. Det er verdt å merke seg at de to uavgjorte kampene var på bortebane. Eirik Bakke er en gammel ringrev og kjenner KIL godt, men han har tapt med lag på Gjemselund før. Det blir spennende å følge Sogndals unge kaptein. Sivert Heggheim Mannsverk er med sine 18 år og kapteinsbind trolig en spiller man vil høre om i mange år.

Sogndals supportere Saftkokaradne vil naturlig nok glimre med sitt fravær til helga. Men Glasskula har fått med seg at de har fått seg nytt klubblokale. Det har nok vært trivelig i nye Kokarbui i år, sikkert med et og annet glass med voksensaft.

Det er et usedvanlig godt bærår i år. Glasskulas skribent har saftet og syltet i store mengder. Uten sammenligning med de andre saftkokerne for øvrig, er det med en solid dose kompetanseheving og utprøving det viser seg at safting går nesten av seg selv. Men det er ikke det samme som at det er lett. Det er med litt større faglig tyngde det går an å påstå at saftkoking og det å vinne fotballkamper ligner en hel del. Det krever tålmodighet, hardt og til dels ensformig arbeid og konsentrasjon der belønningen til slutt blir søt og fargesterk. Slurv i arbeidet kan resultere i mugg, griseri, fortvilelse og aggresjon.

Som ny saftkoker og gammel KIL-fan er det med en viss optimisme Glasskula spår at det blir spennende på søndag. KIL møter en motstander i form, men som har avgitt poeng i de to siste bortekampene. Våre gutter skal vise seg fram på eget gress og kommer til å gjøre det. Vi skal sende Sogndalgutta hjem som saftløse skall etter at de har blitt kokt i drøye 90 minutter ved Glommas bredd. Glasskula spår at KIL går til pause med en 1-0 ledelse. Etter en kamp som bølger fram og tilbake utligner Sogndal, og begge lag går litt misfornøyde av banen etter 96 spilte minutter.

Sluttresultat 1-1 altså.

Forza Vinger!Utsegnet "saft suse" er ganske sikkert vandra inn frå Danmark, som har uttrykket "saftsusemig" eller "saft suse mig" i verktykassa. Det kan vere ei moderering av uttrykket "kraft knuse mig" som utan tvil verkar noko sterkare. Det norske "Saft Suse!" verkar å henge i lause lufta, som meiningslause tulleord. Likevel opplever ein umiddelbart at det er tale om eit forsterkande uttrykk. Det ligg nært opp til banning, men likevel så langt frå normal bannskap at det kan framførast av dei fleste tunger.
(Gamleord.blogspot.com)
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud