Neste kamp
Grorud IL - Kongsvinger
07.12.2020, 13:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Stjørdals-Blink 3-2
21.11.2020, 15:30
Glasskula: Ull/Kisa - Kongsvinger
Kongsvinger, Til I Die!


De fleste fotballinteresserte har sikkert sett serien på Netflix hvor en pengesterk kar fra London (Stewart Donald) kjøper opp Premier League klubben som rykker helt ned til League One. Der får vi innblikk i hvor vanskelig det er å drive en fotballklubb som ikke ligger i toppen og som ligger langt ut på bondelandet i England.

Vi får se hvor vanskelig det er å lokke spillere bortsett fra de ingen andre vil ha, Stewart blar opp masse penger fra egen lomme og får tak i trenere med entusiasme og glød. Likevel klarer man ikke å nå målet om igjen å rykke opp til det gode selskap. Men supporterne gir ikke opp, selv i de mørkeste av stunder er det noen som høyner håp, er med på å male og pusse opp på stadionet, og stiller på kamp etter kamp.

Denne sesongen skulle være Kongsvinger sin. Det sa vi alle rundt laget, i Glomdalen, Espen Nystuen, Charles Berstad og Jørn Karlsrud på direktesending på Facebook før første seriekamp.

Vi klarte å snu kampen mot erkefienden Ham-Kam, etter det har det vært mørkt. Og nå er det helt svart. Alle roper på blod, noen må gå og få inn nye spillere. På tribunen hagler det med enkle svar på en kompleks problemstilling. Hva skal til for å løse problemet. Det er det dessverre ingen som vet, men vi må tenke utenfor boksen.

På kort sikt er det ikke annet å gjøre enn å brette opp ermene og slåss, vekk med finspillet. Dessverre har vi lite muskler og trøkk, duellspillet var der vi sviktet mest mot LSK og i flere av våre kamper så langt i år. Det andre vi har slitt med er å skape sjanser, mot LSK så startet vi faktisk kampen med å skape mer enn motstanderen, og spillemessig hadde vi et overtak. Helt til de stygge fugla satte inn en altfor enkel retur fra Andreas Smedplass. Så måtte vi kjempe i motbakke i nok en kamp denne sesongen.

I år er det unntakstilstander i fotball-Norge. Fra 3. div og nedover er det en rekke spillere som ikke har mulighet til å spille kamper. Det må jo finnes en og annen gråstein i lavere divisjoner som kan bli til gull. For selv en diamant var en gang kull.

Stallen må styrkes for å ha noen sjans til å heve oss, vi har hull i alle ledd i laget. Selv om vi har enkeltspillere som glimtvis presterer så er det for mange like spillere, og mangel på spillende stoppere og en playmaker på midten gjør det vanskelig å spille vår spillestil. Når vi i tillegg bare har Güven til å putte mål så er det vanskelig. Ønskelista til Espen må være lang, men som vi har sett på TV, hvem vil vel til en klubb som vår?

Det vi derimot kan gjøre er å støtte klubben. Alle er frustrerte og sinte, men ikke en sjel på banen kommer til å bli bedre av at det hagler med misnøye fra tribunen.

Foran kampen mot Kisa har kula gått i svart, det eneste som kan sparke liv i den er 3 poeng. De KIL gutta som vil ha liv i kula før hjemmekampen mot Sogndal må puste liv i den med å feie over gulgrønne mini-kanarifugler på Jessheim.

Kula sin utsendte skal i hvert fall stå der og støtte laget!Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud