Neste kamp
Grorud IL - Kongsvinger
07.12.2020, 13:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Stjørdals-Blink 3-2
21.11.2020, 15:30
Glasskula: Kongsvinger - Lillestrøm
Gamle storheter møtes til dyst, nå i Obosligaen, hvordan ender denne bataljen?


Det var ikke mye positivt å spore i kampen mot Kristelig Forening for Unge Menn før KFUM-keeper Alexander Pedersen buste ut som en slange i Edens hage, og sikret straffespark til KIL. Adem Guven ekspederte ballen sikkert i mål, og førte til at ørkenvandringen ble enda litt lenger for Jørgen Isnes menn. Olav Øby var en svært slagen mann i intervjusonen etter kampen. Det var muligens et snev av hjemlengsel inne i bildet?

Denne gangen er det Lillestrøm som besøker Gjemselund. Et lag som på utrolig vis klarte å rote bort Eliteserieplassen i fjor. Da Martin Ramsland bestemte seg for å leke yr makrell, så var visst ikke Lillestrøm «kjempers fødeland» allikevel.

Dette er uansett et gammelt stor-oppgjør som klinger godt i norsk fotball, og det er på disse dagene restriksjonene svir litt ekstra. De heldige 200 som får billett vil få se to lag som virkelig må gi jernet. For om sesongstarten på Kongsvinger har vært traurig så har det ikke akkurat vært vill flaksing i buret til kanarifuglene heller. Lillestrøm ligger i dag på en 10.plass, og det har kun blitt 3 seire på de 10 første kampene for tidenes mest soleklare opprykksfavoritt. Forrige runde klarte de kun 2-2 mot Raufoss på Åråsen, etter en sen utligning av Thomas Lehne Olsen. Det har forhåpentligvis blitt mer trening for nervøse KIL-gutter også. Glasskula sanser de høye skuldrene lang vei og mener de mentale ferdighetene må styrkes. Når selvtilliten er lav så mister man også rytmen, man gjør mange feil, og man spiller konstant på det trygge.

Det positive er at vi ikke har tapt på de 4 siste kampene (selv om spillet har vært «så der»). Pr dags dato ligger vi over streken. Glasskula mener man må slippe seg løs og gi litt faen før denne kampen. Dere har ingenting å tape mot oppskrytte kanarifugler som tydeligvis trodde at Obos-ligaen skulle bli en enkel togreise fra Lillestrøm stasjon. Glasskula sanser også at reisen oppover Kongsvinger-banen kan bli en dyr affære for de gul-svarte.

Forrige gang LSK gjestet Gjemselund var i april, 2010. Kampen endte 0-0. Den gangen hadde vi spillere som Vidar Riseth, Olav Tuelo, Roger Risholt, Carl Erik Torp, Edier Frejd og Martin Linnes på laget. Glasskula finner også en gammel KIL-veteran i startoppstillingen; selveste Adem Guven. Rykket og farten er kanskje ikke den samme, men fotballklokskapen vil sørge for at det ikke ender målløst denne gangen. Ludvig Langrekken var 11 år i 2010 og vil sammen med sin spissmakker få en avgjørende rolle.

Glasskula ser en 1.omgang hvor Lillestrøm skaper flere store sjanser og til slutt tar ledelsen ved Thomas Lehne Olsen. Kongsvinger slår seg mer løs i 2.omgang og spiller fri Guven og Langrekken som setter hver sin mulighet.
KIL-gutta kriger inn seieren, og sender kanarifuglene hjem som sørgende kyllinger. Buhu-oppslagene i Romeriket Blad kan henges opp på veggen som inspirasjon.

KIL vinner 2-1.

Tom Lund, Ivar Hoff og Tom Nordlie; can you hear me?
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud