Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane 2-4
14.09.2020, 18:00
Glasskula: Stjørdals Blink - Kongsvinger
On the road to Hell..


På denne tiden av året pleier snart serien å være halvspilt. For KIL sin del har det ofte vært et enten eller på dette tidspunktet. Mange år har laget vært preget av at spillere som har kommet inn i stallen rett før sesongstart ikke har hatt nok tid til å spille seg inn. Andre år har man knallet til fra start og ligget blant de øverste på tabellen. Lenge var det slik at høstsesongen var da KIL slo til. Alt er annerledes dette året. Virus har forårsaket utsatt seriestart og gjør rammene rundt kampene ganske stusselige med kun 200 innenfor portene. Klubben hadde/har et solid fundament med sunn økonomi, godt trenerteam og kontinuitet i spillerstallen. 2020 er på en måte det året der det meste skulle ligge til rette for å ta steget opp blant topplagene i Norge.

Da OBOS-ligaen endelig fikk lov til å sparkes i gang endte det på best tenkelige måte for KIL. 3 poeng på overtid mot lillebror er intet annet enn nydelig og noe man lever ganske lenge på. Dessverre møtte vi veggen allerede i andre kamp mot Tromsø. En i utgangspunktet ganske jevn kamp ble etter hvert en kamp hvor KIL tapte fortjent. En krevende spillestil med mange ballberøringer i laget er pent å se på når det lykkes, men svært sårbart når det gjøres feil eller motstanderen presser oss høyt. Mange som ser på kampene fra sidelinja etterlyser en mer direkte spillestil med gjennombruddspasninger og skudd. KILs motstandere ser jo de samme kampene og kan forberede seg på det som møter dem.

Nå etter kun to kamper spilt er det for tidlig å felle noen dom over årets KIL-lag. Likevel er det ikke til å stikke under en stol at Glasskulas skribent er noget usikker på hvor laget står i forkant av neste kamp. Det bli ikke lysere da Saku Pekka måtte ut av buret etter en snau halvtime mot Gutan. Stakkars Andreas Smedplass som fikk den krevende oppgaven å bli kastet innpå med innbytterpuls. Ingen av baklengsmålene kan heldigvis lastes dårlig keeperspill, men det føltes nok hakket tryggere i fjor da Ali Ahamada voktet KILs mål.

Mandagens motstander Stjørdals-Blink rykket opp til OBOS i fjor. De har tidligere spilt i 1. divisjon, men rykket ned fra den divisjonen i 1994. Glasskula har lite kjennskap til årets lag. Tidligere KIL-helt John Pelu trente laget i flere år, men de trenes nå av Roar Vikvang.

Kampen som spilles på nye M.U.S Stadion Sandskogan er på papiret en kamp KIL skal vinne greit. Men om man har fulgt OBOS-ligaen noen år vet man at enkle kamper sjelden fins. Og det er ikke lenge siden KIL for eksempel tapte bort mot det som da var bunnlaget Levanger. For å vinne kampen må KIL heve seg og ikke gjøre store feil. Det nye kunstgresset skal visstnok være meget bra og burde innby til presist spill som gir laget fra Vinger en fordel.

Stjørdal er historisk kjent for et sterkt forsvar. Hegra Festning er legendarisk for å stå imot tyske angrep i siste krig. Og undertegnende har selv 80 døgn i telt i de trønderske skoger som befalselev. Mange av dem på skytefeltet i Leksdalen. La oss for Guds skyld håpe at trønderne har lagt bort både skyteferdigheter og forsvarsevne når de møter KIL. Ellers kan det bli helve… langt hjem. Nærmere Hell er det i hvert fall vanskeligere å komme.

Glasskula tror at KIL viser seg som det beste laget og slår trønderne 2-1. Målene scores av Guven og Lee.

Forza Vinger!
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud