Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane 2-4
14.09.2020, 18:00
Glasskula: HamKam - Kongsvinger
Da er det endelig klart for fotball, og vi smeller like godt til med tur til Hamar i første runde!


Hvem hadde forestilt seg at årets første glasskule først skulle komme noen dager etter at sola hadde snudd og det går mot mørkere kvelder. Fredag er det duket for årets første seriekamp og og i tillegg er det derbydag. Kan det bli bedre?

Nedstengningen av Norge rammet også fotballen. Alt så bra ut i februar for KIL. Et solid trenerteam var på plass. Det samme var forsterkningene på spillersiden, og treningskampene var imponerende. Men så kom koronaen til Norge, og seriestarten satt på vent.

For få uker siden ble det igjen åpnet for treninger og treningskamper. Etter flere uker uten felles fotballtreninger bar KILs treningskamper mer preg av berg-og-dalbane-kjøring enn en opprykkskandidat. Det var derfor mange som ikke hadde de store forventningene til generalprøven mot sist fredag LSK. Men KIL har tidligere vist at de kan sable ned de fleste. 3-1 til KIL endte det til slutt.

Men det er nå på fredag alvoret starter, når grønt og hvit møter rødt og hvit på Briskeby. Lillebror mot storebror. Det gleder vi oss til.

Hamkam har vært svært aktive på overgangsmarkedet og stallen teller hele 11 nye spillere. Deriblant Marcus Pedersen, Steinar Strømnes, William Moan Mikalsen (x Glimt) og Tobias Svendsen (Molde). Men så har laget mistet kvalitetsspillere som Simen Bolkan Nordli (Aalesund), Ole Erik Midtskogen (KÍ Klaksvík, Færøyene), Jean Alassane Mendy og Lukasz Jarosinski.

KIL på sin side har hentet inn Mathias Gjerstrøm på permanent basis. Inn kom også Saku-Pekka Sahlgren (Sandnes Ulf), Eirik Mæland (Fredrikstad), og Victor Grodås (Strømmen). Selv om Sahlgren er en god keeper så skal det litt til å erstatte Ali Ahmada som ble solgt til Brann. Også spillere som Mafi, Lundal og Ibrahim har valgt å forlate KIL. Sistnevnte var dog på utlån fra Haugesund.

Selv om mye kvalitet har forlatt KIL meldes det om stor optimisme i klubben foran årets komprimerte sesong. Aanesland, Langrekken og Lee har alle vist stor fremgang i år. Og det snakkes, med utestemme, om at 2020 skal bli året da Langrekken slår gjennom. Så stor trua har Espen Nystuen på unggutten at han denne uken ble kronet med ny kontrakt.

De fleste forståsegpåere tipper at både Hamkam og KIL vil kjempe om playoff-plass i år sammen med Ranheim, Sogndal, Ulf og Tromsø. Alle forventer derimot at LSK skal rykke rett opp.

Lokaloppgjør er lokaloppgjør. Lite folk blir det på det halvfylkeskommunale Briskeby. Klubben får maks slippe inn 200 og ingen bortefans. At KIL ikke får ha fansen i ryggen vil selvsagt fort kunne påvirke laget.

I KIL meldes det om nesten skadefri stall. Det er kun Güven som ikke er friskmeldt.

De siste sesongene har KIL hatt en tendens til å slite mot Hamkam oppe på flatbygdene. Nå er det på tide å statuere hvem som er høvdingene i fylket, også på Briskeby. En gang for alle. Vi tror på en jevn knokkelkamp, full av nerver, der KIL tilslutt vinner 3-1.

KILs mål scores av Marklund, Aanesland og Langrekken.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud