Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane 2-4
14.09.2020, 18:00
Glasskula: KFUM - Kongsvinger
Da er del 1 av årets kvalifisering unnagjort, på onsdag drar vi på tokt til Oslo og gyver løs på del 2!


Som nevnt i forrige glasskule, sesongen blir lang i år :-)

Første runde i kvalifiseringen gikk som den skulle. KIL tog en forholdsvis kontrollert seier på Gjemselund mot Sogndal. Skagestad ble kveldens helt som matchvinner. Kanskje noe overraskende at vi skulle ta nettopp Sogndal på en dødball, men vi tar alt vi får i den fasen vi nå er inne i.
Vi registrerer at Eirik Bakke mener det beste laget tapte. Dette føyer seg inn i en rekke med survete kommentarer om mye og mangt fra den kanten i løpet av høsten. Han får surve på, nå har han noen mnd på seg til å jamre i fred.

Fotball kan jo spilles på mange måter. Vi skal vel ikke påstå at vi feide Sogndal av banen på lørdag, men frem til vi tok ledelsen så var vi best. Derifra og ut er vi i føringen, og da er det vel opp til motstanderen og prøve å gjøre noe med dette. Sogndal hadde mye ball.. men det var jo ikke så store greiene de klarte å skape. Og det lille som kom tok Ali seg av med stoisk ro. Altså, den mannen er tilbake i godt gammelt slag. Det er ikke mulig å få en ball til å passere han så lenge ballen kommer innenfor rekkevidden til karen. Og når karen har rekkevidde som Airbus A350-900 ULR, så sier det seg selv at det blir krevende å få noe til å passere han. I tillegg jobbet resten av gutta skjorta av seg på egen halvdel, så alt i alt vil vi dermed altså påstå at vi tok en ganske så kontrollert og fortjent seier mot et ganske robust lag fra Sogndal.

Før vi går løs på onsdagens motstander må vi også takke alle som bidro til den fantastiske rammen som ble satt for kampen med bluss, røykbomber og blinkere ved innmarsj. Takk også til alle som tok turen på selve kampen, litt over 1400 tilskuere totalt er greit, men vi forventer laaaaaangt flere på neste hjemmekamp, bare vi får rydda unna KFUM og Start i de neste kampene på bortebane. På Felt-J var det også bedre trøkk enn på lange tider. Det er slik vi vil ha det, så kom tilbake alle sammen, på neste hjemmekamp, og i årene som kommer :-)

Ja.. da er altså KFUM neste motstander ut, Kristelig Forening for Unge Menn altså, og Profetene er supporterklubben. Det i seg selv gir jo grunn til å humre litt i skjegget, men jeg tror vi skal spare oss for å bli alt for eplekjekke i forkant av dette oppgjøret. KFUM er årets positive overraskelse i Obosligaen, de har levert en knallsterk sesong, og onsdagens kamp blir alt annet enn enkel. Vi har møtt dem 3 ganger i løpet av 2019. Først ut var en treningskamp på Gjemselund rett før seriestart. Og som alle vet, før serien startet var resultatene for vår del rimelig sørgelig. Så treningskampen tapte vi 0-1, men det kunne fort blitt styggere i den kampen. Deretter hadde vi dem også hjemme i serien når det hadde blitt litt varmere i været. En kamp som endte 0-0, hvor vi burde tatt alle poengene, spesielt etter at vi brant et straffespark helt på tampen av kampen. Til slutt var det årets bortekamp på Ekebergsletta, for kun noen uker siden, hvor vi klarte å dra med oss alle 3 poengene etter seier 0-1. En meget viktig seier for oss i kampen om å nå kvalifisering. Og en forsvarskamp av de sjeldne for vår del.. Gutta våre jobben som gale for å holde ledelsen, Ali stod som en vegg helt bakerst, og det gikk veien til slutt. Men sjelden har vi sett KIL blitt spilt såpass rundt med som i 2. omgang på den kampen. Så.. vi fikk se hva KFUM er kapable til å få til.. så ingen grunn til noen undervurdering av dem på onsdag.

Onsdagens kamp spilles derimot ikke på Ekebergsletta. «Norway-Cup fasiliteter» holder ikke for kvalifiseringskamper her i landet når kalanderen nærmer seg desember. KFUM har blitt nødt til å leie seg inn på Vålerengs IF’s nye storstue, Intility Arena. I følge dem selv trives de godt også på disse trakter, med litt større forhold. Men det gjør da jammen vi også, ubeseiret som vi er i denne «balja».
At kampen er flyttet tror vi kanskje mest er til vår fordel. Krøllgress har de her også, og kombinasjonen KIL, kveldskamp og flomlys gir oss vann i munn.. det er dette vi elsker!

Hva så med våre egne gutter før onsdagens kamp? Vi vil tro laget som starter kampen blir de samme 11 som også startet på lørdag. Skulle det bli noen forandringer så må det vel i så fall være at Holter kommer inn for en eller annen på midtbanen. Om noen av gutta dro på seg noen smeller som fortsatt sitter i etter lørdagen vites ikke. Men selv om det skulle bli nødvending med endringer så har vi folk som kan steppe inn både bakover på banen og på midten uten at det skal medføre noen merkbar forandring.

Et annet aspekt ved onsdagens kamp er aspektet rundt å ha et tett kampprogram kontra det å ha hatt en lang hvile uten kamp. KFUM har ikke spilt kamp på 2,5 uke. Mens vi fikk oss en gjennomkjøring 4 døgn tidligere. Vi håper beina til gutta våre takler dette, og vil tro det å ha være i kampmodus er til vår fordel. Blir kampen som sist vi møtte KFUM i Oslo så vil det virkelig være behov for sprut i beina. Men.. vi tror faktisk vi kommer til å slippe enklere unna denne kampen. KFUM har nå gjort sitt for denne sesongen, og de vil merke at de nå møter et KIL som har kommet inn i kvalifiseringsmodus, høsten 2009 er allerede i våre tanker, og KFUM er bare del-2 av å kopiere dette, altså et lite pitstop på veien videre.

Som sagt, vi har stor tro på seier også på onsdag. KIL setter opp GRATIS busser til hovedstaden, med avreise fra Gjemselund kl 16.30. Sørg for å melde deg på, og bli med på eventyret videre…

Vi bommet på nøyaktig resultat på lørdag, men kula har nok en gang tro på samme resultat. Onsdagens kamp slutter 1-3 i vår favør. Ibrahim setter inn ei kule tidlig.. Marklund øker ledelsen slik at vi går til pause med 2-måls ledelse. Mot slutten av 2. omgang får etter hvert KFUM satt inn en ball mot oss, sender alle mann i angrep, noe Güven utnytter og kontrer inn vårt 3. mål for kvelden.. før ferden går videre til Kristiansand.

HEIA KIL!! ALLE MENN OG KVINNER TIL INTILITY!
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud