Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Sogndal
Da går vi løs på rosinen i pølsa, jakten på opprykk!


Seriespillet 2019 er historie, men heldigvis er det fortsatt igjen mer av selve sesongen!

Nå som årets sesong i Obos-ligaen kan oppsummeres kan vi slå oss på brystet og være tilfreds. KIL nådde målet om kvalifisering, et ganske hårete mål å sette seg etter vinterens treningskamper, men slik ble det, og takk for det. Klubben gikk også ut med en målsetning om at vi skulle være en av landets 20 beste klubber. Det vil si at vi dårligst skal være klubb nr 4. i Obosligaen. Vi endte opp som nr 5, noe vi langt på vei kan kalle - målsetning-oppnådd!

Skal vi ta en kjapp evaluering av årets seriespill så holder det vel lenge å si at vårsesongen ble langt bedre enn mange hadde forventet. Mens høsten ble en del tyngre, mye på grunn av forventningene som ble skapt etter vårsesongen. Med 4-5 serierunder igjen så var det full kamp om å komme seg med i årets kvalifisering. Og med fjoråret friskt i minne så var vi nok flere som fryktet å tape plassen i kvalifisering på målstreken også i år. Men 2 sterke seiere mot KFUM og Jerv i årets 2 siste bortekamper var heldigvis nok til å føre oss inn på kvalifiseringsplass. Og ikke nok med det, vi klarte også å sikre oss hjemmekamp i det første oppgjøret. Så nå er vi med der vi skal være, med i kampen om opprykk. Og de som husker 10 år tilbake i tid vet at dette kan bli «stiggmoro» :-)

En kjapp forklaring av det som komme skal, i årets nye kvalifiseringsopplegg:
Det er nå slik at veien til opprykk for lagene i Obos som ble nr 5 og 6 blir en kamp «lenger/mer» enn det systemet de har praktisert tidligere år. Vi møter først Sogndal, som ble nr 6 i Obosligaen, hjemme på lørdag. Når vi har vunnet denne, så skal vi til Oslo og møte KFUM allerede på onsdag til uken. Deretter må vi et bråtur ned til Kristiansand, søndag 1. desember. Der får vi med oss både gudstjeneste og seier, slik at kun motstanderen fra Eliteserien gjenstår. Her blir det nok en hjemmekamp lørdag 7. desember, før vi så må ut på tur og bortekamp for den endelige avgjørelsen på kvelden onsdag 11. desember. Hvem vi møter fra Eliteserien er som alle vet fortsatt helt i det blå.. et lass av klubber kjemper fortsatt med nebb og klør for å unngå både direkte nedrykk og kvalifiseringsplassen. Det er med andre ord fortsatt helt uvisst hvor i landet vi får gleden av å ta en ellevill feiring av å være tilbake i det det beste selskap.. men uansett hvor det måtte bli, feiringen blir garantert bra ;-)

Sogndal er altså første hinder ut. En motstander mange kanskje hadde forventet å se enda litt høyere på tabellen i år, men slik ble det altså ikke. Noe av årsaken til dette er kanskje at den økonomiske hverdagen har slått ned hardt også i saft-og-sylte-grenda. De valgte i hvert fall å kvitte seg med en del kvalitet i troppen i løpet av sesongen, noe som kanskje bidro til at de endte bak oss på tabellen. Faktisk er de prisgitt et sent vinnermål fra Ham-Kam mot Nest Sotra i siste serierunde, for at de i det hele tatt tok seg til 6. plass og kvalifisering. Vi var kun noen små minutter unna å i stedet skulle møte Nest Sotra hjemme på lørdag. Dette tror vi stort sett er hipp som happ for vår egen del. Vi fikk Sogndal, og de skal vi ta på lørdag!

Sogndal avsluttet sesongen med bortekamp mot KFUM, en helt avgjørende kamp for hvem som skulle kapre 4. plassen i serien, og dermed få fordel av hjemmekamp i møtet med vinneren av kampen vi nå skal spille på lørdag. KFUM vant oppgjøret mot Sogndal greit, noe vi også skal og kan gjøre på lørdag. Sogndal har ikke hatt noen stor sesong i år, og på bortebane står de igjen med 4 seiere, 4 uavgjort og 7 tap. Dette skremmer oss ikke, vi har hjemmebane, og har også med oss en god følelse etter årets møte mot dem i serien på Fort-Gjemselund, hvor vi tok en solid seier med 3-0.

KIL på sin side avsluttet sesongen på best mulig vis ved å sope hjem alle 3 poengene i en vanskelig bortekamp mot Jerv. Dette må sies å være en av våre mest bunnsolide bortekamper for sesongen, og det er spesielt imponerende med tanke på at vi hadde kniven på strupen, kun seier var godt nok, om vi skulle klare å ta oss inn i kvalifiseringen. Vi måtte også stille opp med en litt ny startoppstilling etter at Vinjor ble syk rett før kampen og Holter måtte stå over pga karantene. I tillegg dro Gazimba frem et lite trumfkort når han satte inn Lundal som midtstopper fra start. Han brukte kun noen få minutter på å skalle inn vårt første mål, og når så vår nye målmaskin, Marklund, fulgte opp dette med å banke inn en perle av et frispark, så var kvalifiseringsplassen i boks. Dette viser at vi har flere strenger å spille på, laget kan settes opp på flere måter, så nå er det bare å vente i spenning på hvem som starter for oss på lørdag.

Som alle forstår så er vi nå over i rent cup-spill resten av sesongen. Det er vinn eller forsvinn, og vi får dra med oss all erfaring fra sesongen 2009, 10 år tilbake i tid, så vet vi alle hvor gøy dette kan bli. Alt starter på lørdag kl 18.00, og gutta trenger all støtte de kan få fra tribunen av byens borgere. Mer magisk enn kvalifiseringskamper i flomlys på Gjemselund er det faktisk ikke mulig å få det. Så rydd unna alt annet du måtte trenge å gjøre denne kvelden, utsett hva enn det måtte være til søndag, eller få det unna på fredagskvelden i stedet. Ta turen til Gjemselund på lørdag og hjelp gutta frem til seier. Portene åpner kl 16.00, samme tid åpnes også Grevlinghiet, hvor det ryktes om gratis servering av gløgg, så ta turen innom, du er herved invitert og ønskes hjertelig velkommen :-)

Kanskje ufint av oss å røpe kampresultatet allerede nå, men skitt au.. KIL vinner 3-1, og våre mål settes inn av Güven, Ibrahim og Marklund!


FORZA VINGER!
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud