Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: KFUM - Kongsvinger
Klart for Norway Cup


Selv om det er Bækkelaget som er generaler for Norway Cup så vil nok turen til Ekeberg sletta på Søndag vekke minner hos både KIL-spillere og supporter tilbake til somrene når de selv sjekket damer og heppet ball oppe på sletta.

KFUM er for KIL ett ganske nytt bekjentskap, de hadde en rask gjestevistitt i OBOS i 2016 sesongen hvor de rykket rett ned igjen. I 2017 tok Stovner-karen Jørgen Isnes over treneransvaret og i fjor rykket de på nytt opp igjen, og denne sesongen har virkelig «Kristelig forening for unge menn» tatt OBOS med storm. De har blandet seg inn i toppen og sammen med Kongsvinger er de ett av flere lag som kjemper om kvallik-spill om opprykk til Eliteserien. Nå er det ganske mange lag som har sjans på å nå kvalifiseringsplassene, men KFUM er blant de som ligger best an. I helga spilte de uavgjort mot Start på Sørlandet og viste at de faktisk har noe på dette nivået å gjøre. Kongsvinger sin statistikk mot Kåffa er to seiere og en uavgjort på tre kamper.

KFUM har hatt tradisjon for å være en solid breddeklubb i Oslo og har avlet en rekke spillere som kan skilte med kamper på høyere nivå. Carl Erik Torp spilte for KFUM kameratene og Christian Aas for KFUM. Kula har ikke verifisert hvorvidt det er samme klubb, men vi antar det. Henning Berg har også en fortid i klubben.

Kongsvinger klarte å sende både banden og kameratene fra Hamar tilbake som slakt etter kampen forrige helg. Selv om KIL aldri overbeviste stort i den kampen så var det deilig med en tre-poenger mot erkerivalene fra Mjøsas bredder. Men vi må nok løfte oss adskillige hakk om vi igjen skal ta en seier. Kongsvinger sin form i høst har vært alt annet en formidabel. Årets utgave har gjort den berømte høstformen til skamme. Derfor er det på tide å ta tak og vise at man faktisk mener alvor i forhold til målsetningen om å være topp 20 i Norge. Det som er gøy denne sesongen er at Adem Güven har sjans på tittelen som toppscorer og spissmakker Lale Ibrahim har seks mål på sju kamper. Dog har midtbane og forsvar slitt betraktelig etter sommerferien, så vi får håpe seieren forrige helg var inspirasjon nok til å vise at det ikke bare var ett blaff.

Holter, Gjerstrøm og Güven fikk gult kort forrige helg, men så vidt Kula kan se er det ingen av de som må sone karantene. Holter kan derimot få karantene neste kamp dersom han pådrar seg kort denne helga. Det er vel ikke umulig at råtassen fra Grue får det, men Kula har savna det trøkket som Holter var kjent for tidligere. Iman Mafi er tilbake fra karantene, men Kula håper like vel Bojang får en ny sjanse på bekken, for farten hans kan være ett verdifullt våpen mot KFUM. Kula tror vi stiller uforandret fra kampen mot HamKam og at følgende starter: Ali, Pålerud, Skagestad, Røer, Bojang, Vinjor, Gjerstrøm, Holter, Marklund, Ibrahim og Güven.

Vi hadde en vellykket tur til Oslo tidligere i høst når vi slo Skeid 2-0, kula tror vi gjentar den suksessen og at begge spissene tegner seg i målprotokollen.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud