Neste kamp
KFUM Oslo - Kongsvinger
18.08.2020, 19:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Strømmen 2-1
14.08.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - HamSkam
Det siste slaget om Hedmark..


Takket være den nye regions-reformen kan vi nå ønske velkommen til det siste slaget om Hedmark. Slagene mot lillebror (langs Mjøsas grumsete strandkant) vil heldigvis bestå selv om det nå bytter navn.

Oppgjørene mellom KIL og Hamkam har bydd på mange tette, jevne og fartsfylte oppgjør. Selv om Hamarkameratene har statistikken på sin side (historisk sett), så har Hamar-folket måttet reise skuffet hjem de tre siste gangene de besøkte Hedmarks stolthet. Vi satser på å opprettholde den statistikken også på lørdag.

Hamar ser urettmessig på seg selv som fylkets fotball-hovedstad og byen med størst potensial. Det til tross for at du må lenger sør i fylket for å finne de virkelige store øyeblikkene i Hedmarks-fotballens historie. Greit nok at Kamma har noen flere sesonger på øverste nivå, men nedrykks-spøkelset ville antageligvis fått Åndenes makt til å gå fullstendig av hengslene de aller fleste av de sesongene på Briskeby stadion.

Medaljer, Europa-cupspill og cupfinaler klinger liksom litt bedre enn nedrykks-rekorder.

På Hamar er det hockey som gjelder, og det spørs om ikke Ståle Solbakken må ta noen trippel-saltoer som pause-underholdning for å vekke liv i interessen igjen. Mjøsregionen trenger et bra fotball-lag, og derfor heier vi litt ekstra på lag som Raufoss og Brumunddal. De prøver å mobilisere før kampen men på Vinger er vi allerede godt vant med halve-fulle bobil-turister på harry-tur. Jeg tror de færreste KIL-supporterne er nevneverdig bekymret.

Hva skal man så si om selve kampen? Hamkam viser klart best form, men form virker til å ha lite å si før disse lokal-oppgjørene. På lik linje med oss så liker de å holde ballen i laget men de gir også ofte bort mye rom. Kula tror vi klarer å utnytte disse rommene samtidig som vi kommer på noen saftige kontringer.

Glasskula tror Marklund forsetter den gode formen han viste for det svenske U21-landslaget og hamrer inn sitt første KIL-mål. Guven setter det andre på straffe mens Ibrahim kontrer inn det tredje. Kampen blir dessverre preget av et rødt kort på Markus Solbakken etter en grise-takling på Martin Tangen Vinjor.

Enkerud viste en noe mangelfull vurderingsevne da han skrev under for Hamkam før sesongen. Prestasjonene hans så langt har vel vist at KIL-supporterne heller skal puste lettet ut. Han skal allikevel få æren av å sette inn et trøstemål rett før slutt.

Kula tror altså at kampen ender 3-1 til KIL.

Glomma er fortsatt bedre enn Mjøsa.
Festningen er fortsatt bedre enn Domkirkeodden.
De dype skogene er fortsatt de vakreste og ingen savner verken Alf Prøysen eller gamle hjuldampere.

Velkommen til kamp :-)
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud