Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
KICK OFF - GLASSKULA: SESONGSTART 2008
Det er på tide å pusse støvet av glasskula. Det er straks seriestart og vi tar en rask titt på hva som ventes denne sesongen!

I disse dager: Hva har nettsider som blant andre glomdalen, norskefans og oddsnet til felles?

Svaret er at alle disse nettsidene serverer deg og alle andre fotballfrelste nordmenn sin egen vurdering av årets adeccoliga! Kilsk.com er ingen unntak, vi børster støv av vår berømte glasskule og serverer igjen vår adeccoligaguide for sesongen 2008.

Om litt under en uke sparkes en meget spennende sesong i gang, der ”alle” vet at muligheten til å rykke opp til tippeligaen er betydelig større i år, enn i fjor, da hele fire lag har mulighet til å rykke opp!


Nybergsund:

Fjorårets mest imponerende lag, rykket opp ifra 2.div og kom til semifinalen i cup`n. Har vært svært lite imponerende i treningskampene før sesongen, der stortap mot 2.div lagene Raufoss og Follo ikke gir noen trygghetsfølelse før det som starter neste helg. Har flere kjente profiler som Are Brodtkorp, Mirza Durakovic, Lars E. Bredvold og Dag Frode Hornseth. Har også hentet svensken Jonas Bergman, som kan bli en viktig brikke for et lag som er forventet å kjempe på nedre halvdel i Adeccoligaen 2008.

Forventet plassering: 11-14


Sandefjord:

Etter et par år med tippeliga-fotball i hvalfangerbyen er Sandefjord tilbake i Adeccoligaen. Har hentet tidligere KIL spiller Espen Nystuen ifra Stabæk, og dette er nok en bra forsterkning for Sandefjord som helt sikkert vil tilbake til Tippeligaen som fort som overhodet mulig. Når man skal se på favorittene til å rykke opp, så er det stort sett vanskelig å komme utenom de lagene som rykket ned i fjor – Dette gjelder også Sandefjord, som vi tror klarer minst kvalifisering.

Forventet plassering: 1-4


Moss:

Kråkene har visstnok en god følelse før den kommende seriestarten, og blir helt sikkert å regne med, også i år. Kjempet med KIL om 4.plassen i 2007 sesongen, men KIL trakk som kjent det lengste strået i kampen om den plassen. Har spennende spillere i Einar Kalsæg og Fabien Vidalon og er kapable til å finne på det meste.

Forventet plassering: 3-6


Hødd:

Etter at Hødd rykket ned etter 2006 sesongen er laget tilbake der jeg personlig mener at dem ikke hører hjemme. Laget var dumpefavoritt før sesongen dem rykket ned sist, og er helt klart en dumpefavoritt også før denne sesongen. Siden sist laget spilte i Adeccoligaen har laget fått ny trener, nemlig Sture Fladmark.

Forventet plassering: 15-16


Løv/Ham:

Bergenslaget har i sine siste oppkjøringskamper spilt mot Alta (2-1), Bryne (1-0) og Hødd (1-1). Og spesielt seieren mot Bryne er imponerende. Arnoud Monkam er tilbake i Løv/ham (på utlån til Løv/ham fra Brann i fjor) etter å ha vært på prøvespill i blant annet Bodø Glimt. Glasskula tror at Løv/Ham kommer til å kjempe på nedre halvdel av tabellen denne sesongen

Forventet plassering: 9-12


KIL:

Vårt kjære KIL lag har byttet ut mange spillere fra fjorårssesongen. Ut forsvant blant annet John Pelu (RBK) og Harald Stormoen (Sogndal) og spillere som Olav Tuelo Johansen (Sandefjord) og Andreas Moen (Sogndal) er bare et par av flere spillere som har kommet til Kongsvinger. Vi gjorde en strålende sesong i fjor, og endte til slutt 2 poeng bak Glimt som tok 3.plassen. Tar vi 4.plassen også i år, så betyr det kvalik denne sesongen!

Forventet plassering denne sesongen: 3-5


Alta:

Laget fra nord er tilbake i adeccoligaen, etter nedrykket fra adeccoligaen i 2005. Vegard Braaten var på utlån fra Tromsø til Alta i fjor høst, og har også blitt lånt inn for denne sesongen. Dette blir garantert en tøff sesong, i likhet med de andre nyopprykkede lagene.

Forventet plassering denne sesongen: 13-16


Sarpsborg Sparta FK:

Rykket opprinnelig ned ifra Adeccoligaen i fjor, men overtok plassen til Raufoss i Adeccoligaen da dem ikke hadde orden på økonomien. Har også slått seg sammen med Sarpsborg FK etter sist sesong. Laget virker til å ha en litt tynn stall som sannsynligvis vil få det hardt i Adeccoligaen denne sesongen.

Antatt plassering 13-16


Start:

Dette blir garantert et av topplagene den kommende sesongen. En skuffende fjorårssesong endte med nedrykk fra Tippeligaen, og en mann som Kristoffer Hæstad forsvant ifra Sør Arena. Start har uansett klart å beholde spillere som Ole Martin Årst, Bård Borgersen, Espen Børufsen og Bernt Hulsker. Har også fått inn ikke ukjente Kjetil Kamark i stallen.

Forventet plassering denne sesongen: 1-3


Odd Grenland:

Skienslaget rykket ned ifra Tippeligaen i fjor etter kvalifisering mot Bodø Glimt. Har etter den tid mistet landslagets reservekeeper Jarstein, og det er mannen som varmet benken for Odd i fjor, Espen Isaksen som overtar plassen mellom stengene for Odd. Har etter nedrykket i fjor beholdt viktige spillere som Fernando De Ornelas, Morten Fevang, Stefan Bärlin og Espen Ruud – Bare for å nevne noen. Har også supertalentet Fredrik Gulsvik i bakhånd. I likhet med de andre lagene som rykket ned ifra Tippeligaen i fjor, så stiller Odd Grenland med et ganske nytt og flott stadion – Skagerak Arena!

Forventet plassering: 1-3


Haugesund:

Haugesund og Rune Skarsfjord havnet i fjor på en 8.plass og vi tror Haugesund havner på en plass midt på tabellen også i år. Er verken gode nok til å kjempe om opprykk eller nedrykk. Kan være en mikroskopisk outsider til å kjempe om kvalik-plassen! Fikk en flott opplevelse med cupfinale mot Lillestrøm i fjor, selv om det ble tap, så var det vel ikke så mange ifra Haugesund som hadde regnet med at sesongen skulle ende i en cupfinale. Er sannsynligvis veldig avhengig av profiler som Cameron Weaver og Dag Roar Ørsal.

Forventet plassering 6-10


Sandnes Ulf:

En liten klubb, som ganske sikkert ikke får en lang tilværelse i 1.div. Har hentet Paul Oyuga, Jørn Hagen og ikke minst Tom Reidar Haraldsen, med andre ord veldig mye rutine. Men er det rutine nok? Sandnes Ulf er nok en av de klubbene som vil få det tøffest av de nyopprykkede lagene.

Forventet plassering: 14-16


Hønefoss:

Hønefoss satser hardt foran hver eneste sesong og planen er alltid å rykke opp. I fjor gikk det mildt sagt på trynet, og klubben var faktisk med i kampen om å overleve i Adeccoligaen i fjor. Har ansatt tidligere spiller Ole Bjørn Sundgot som ny hovedtrener etter fjorårssesongen. Har fortsatt de to tidligere KIL spillerne Håkon Wibe-Lund og Kjetil Byfuglien i stallen. Skal også bli spennende å se hva Lars Lafton får til foran mål denne sesongen. Blir kanskje en liten forbedring ifra forrige sesong, men det blir nok en tøff og lang sesong også i år for Hønefoss

Forventet plassering: 8-12


Bryne:

Har et virkelig bra lag på papiret. Men hvordan blir det når man begynner å kjempe om poeng til helga? Har hentet en meget god spiller, Ezekiel Bala, ifra Lyn. Andre viktige spillere å se opp for er Kai Ove Stokkeland, Håvard Sakkariassen og fjorårets moldespiller Christian Gauseth. Har et par tidligere KIL spillere i stallen: Jaakko Nyberg og Vegard Landro. Har i sin oppkjøring til sesongen spilt uavgjort mot Stavanger IF og FK Haugesund.

Forventet plassering: 6-10


Notodden:

Laget til Jan Halvor Halvorsen har etter sesongen i fjor mistet sin desidert beste spiller i Kenneth Kvalheim som forsvant til Moss. Har hentet Trond Viggo Toresen ifra Odd Grenland. Imponerte stort ved å knuse Sandefjord 4-0 i sesongoppkjøringen. Dette blir nok en litt småtøff sesong for Notodden, som fort kan ende med at laget spiller i en helt annen divisjon neste år – Men Notodden skal ha rutine til å sikre plassen i Adeccoligaen.

Forventet plassering: 11-14


Sogndal:

Laget fra saftbygda har hentet fjorårets KIL kaptein Harald Stormoen. Samtidig har Anders Stadheim reist tilbake igjen etter en kort visitt i Fredrikstad. Er litt usikker på hva Sogndal står for. Kan være god nok til å karakteriseres som en outsider, men blir i utgangspunktet en middelhavsfarer. Tap mot blant annet Bryne, Sandefjord, Molde og Hønefoss i sesongoppkjøringen.

Forventet plassering: 6-10


---------------------------------

Slik tror vi at tabellen vi se ut til slutt:

1. Start
2. Odd Grenland
3. Sandefjord
4. Kongsvinger
5. Moss
6. Bryne
7. Haugesund
8. Sogndal
9. Hønefoss
10. Løv/Ham
11. Notodden
12. NIL-Trysil
13. SFK Sparta
14. Alta
15. Sandnes Ulf
16. Hødd
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud