Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Ålesund
Deja vu? Rondo? Tango for to eller rumba med Gunn? En kule kan spørre mer enn 3 vise menn kan svare. Og snart er det jul igjen. Men først høstkamp på Gjemselund.


Status før kommende kamp er bemerkelsesverdig lik det den var for omtrent ett år siden. Tropiske stormer herjet da som nå. I år er det Bahamas som har tatt støyten. I fjor var det Florence alle gikk og engstet seg for. KIL skulle i fjor høst møte et Ålesundlag som ledet serien. KIL hadde variert fra å vinne med trygge sifre til å tape mot blant andre Sogndal og flere antatt svakere lag, blant annet lillebror fra Hedmarken. Laget fra skogene lå på 6. plass mot årets 7. i skrivende stund. Keeperplassen hadde hatt stort fokus i store deler av sesongen. Seier ville være viktig for å henge med i kampen om kvalifisering til Eliteserien. Høres det kjent ut?

Siden sist har Niclas Castro blitt tangomann. Etter å ha vært uheldig med skade og beinbrudd, har han blomstret i Aafk. Vår tidligere kjæledegge bøtter inn mål for årets så langt suverene serieleder i OBOS-ligaen. Det er ingen tvil om at KIL har savnet hans innsatsvilje og mål i årets serie. Adem Guven har til tider fått altfor mye ansvar på sine skuldre. Et ansvar han i og for seg har taklet bra, men det er likevel meget godt å ha leiesoldat Ibrahim tilbake på topp. Det betalte seg allerede i første kamp mot Skeid.

Glasskula håper at den lille pausen grunnet landskamper har gjort KILs mannskap godt. At høsten og formen har satt seg, og at publikum kan glede seg til å gå på kamp. En forutsetning for at rødtrøyene skal hente godt med poeng framover er at man unngår fatale feil i de bakre rekker. Det har vært litt for mange personlige feil i år. Mange kamper har vært svært jevne, så med litt mer dyktighet og også litt flaks hadde KIL virkelig vært helt der oppe.

En annen som plutselig dukket opp igjen som Fugl Fønix på Gjemselund, etter det som må beskrives som en pussig pause, var hjelpetrener Petter Belsvik. Selv om herr Belsvik fra sin aktive karriere først og fremst var kjent som en giftig spiss, tror Glasskula at han også har et og annet og lære bort om det defensive. KIL var klart bedre i bakre ledd i vårsesongen. Sånn sett er det håp om at laget igjen blir mer gjerrig og trygt bakover.

Det har ikke vært enkelt å tyde verken øbbørfinner, kaffegrut, rognebær, gikt eller nypussede glasskuler i det siste. Kron og mynt kunne gjort samme nytta.

Det skal ikke så mye til for å skjønne at Aalesund er skyhøye favoritter til å ta med seg 3 poeng fra skogene. Sunnmøringene har vunnet 13 kamper i serien til nå, inkludert de 10 siste. De har kun 2 uavgjort og 1 tap. De leder serien soleklart med 56 poeng, 11 foran IK Start på 2. plass! KIL på sin side har 10 seiere, 3 uavgjort og 8 tap. Med sine 33 poeng er det først og fremst Sogndal (også med 33 poeng) som er utfordrer om den siste kvalikplassen.

Glasskula tror at KIL vil være klare og revansjesultne i møtet med serielederen. Det vil være en bragd å slå en motstander som har vært såpass suveren i årets serie. Samtidig vet vi at KIL har en fin tendens til å heve seg mot antatt bedre motstand. Selv om mange på Kongsvinger nok fortsatt er glade i Castro så håper vi han har en tung dag på gamle trakter. La oss håpe at jula kommer tidlig i år.

Kula spår en jevn kamp som kan tippe begge veier, men der Aafk nok en gang trekker det lengste strået. Både Guven og Castro tegner seg på scoringslista. Når dommeren blåser for siste gang står det 1-2 på tavla.

Forza Vinger!
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud