Neste kamp
Kongsvinger - Moss
24.02.2020, 18:00 Treningskamp
Neste busstur
Lillestrøm, Åråsen
26.04.2020
Glasskula: Skeid - Kongsvinger
Det er høst...


På Søndag er det 1. September og høsten er offisielt i gang. Da er det på tide at KIL legger bort rusket de har lagt seg til i sommer. I vår tok vi mot normalt mange flere poeng enn forventet, vi hadde ett meget solid forsvar og var ett av seriens gjerrigste lag å spille mot. Hva skjedde?

En av grunnene er selvfølgelig skader, men nå har vi en tilnærmet skadefri forsvarsfirer. Det var derfor merkelig at man mot Sogndal valgte å benke Skagestad som har fremstått som en av våre mest solide spillere i år. Røer og Skagestad bør være vårt faste stopperpar, på bekkene derimot har det buttet litt mer imot, og her kan det være en tanke å vurdere motstanderne mer før man velger både taktikk og hvem som skal bekle bekken. Pålerud som i mange kamper har vært ett soleklart valg på høyresiden har dessverre vist defensive svakheter i høst, mens på venstresiden har Mafi stort sett klart seg ok, men også han sleit veldig med å dekke bakrommet mot Sogndal. Man tok da ett grep med å sette inn en ekstra stopper noe som fungerte bra, men vi kan ikke spille hele kamper med 5 bak. På midtbanen har det nok vært enda mer rullering på laget, og vi sliter med å finne vinneroppskriften på midtbanen. Men vi trenger utvilsomt en ballvinner i en dyp sentral rolle, for dersom det kun er forsvaret som skal ta duellene vil vi fortsette å kjempe i motgang. På topp har vi få alternativer og det er kanskje den største årsaken til at vi svinger i prestasjonene, for selv om Güven scorer jevnt og trutt, så blir han også passet på av våre motstandere og får ofte en vanskelig jobb.

Til helgen er det altså Skeid som er vår motstander og Tom Nordlie som kjenner oss godt sitter på trenerbenken. Det er ikke mer enn noen snaue uker siden vi sist møtte Skeid da de slo oss 2-0 på hjemmebane. Dette i seg selv bør være god nok grunn til å ønske revansje. Kampen går på Intility arena så det er nok av plass. Kanskje klanen stiller med leiesoldater for å hjelpe Skeid til å slå xxx, som de er så glade i å kalle Kongsvinger.

Vi har ett klart overtak på Skeid ifølge statistikken til Fozzum så la oss nå finne høstformen. Vi har jo så godt som sikra plassen for neste år, og ingen forventet at KIL skulle kjempe i toppen år. Så det er bare for gutta å senke skuldrene og leke seg på storstua til Vålerengen.

Kula forsøker seg på ett laguttak, men det er aldri lett å treffe på det: Ali, Jalesto, Skagestad, Røer, Bojang, Holter, Marklund, Gjerstrøm, Landry, Aanesland og Guven.

Vi tror også at KIL finner tilbake til sitt gjerrige forsvar, men vi kommer lenge til å slite med å score mål. På overtid sett Røer inn 1-0 på corner og grevlingene på Oslo tur kan slippe jubelen løs.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud