Neste kamp
Kongsvinger - Eidsvold Turn
16.05.2021, 15:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Kvik Halden n - n
09.05.2021, 15:00
Glasskula: Kongsvinger - Skeid
Historisk møte på Gjemselund på søndag. Ikke Vest møter Øst, ikke Trump mot Putin, men Østlandet og Hedmarks Stolthet mot Oslo Øst. Det er klart for Kongsvinger mot Skeid.


Det er andre kamp etter sommerpausen. Sist helg ble det et knepent 1-0 tap mot opprykksjagende Sandefjord. Det var synd at det var en keepertabbe som var utslagsgivende for resultatet. Det var en jevn kamp med få sjanser. Med litt flaks kunne KIL tatt alle poengene, men ett hadde vært klart godkjent. KIL spilte likevel en god kamp totalt sett uten at den vil bli husket særlig lenge.

Helgens motstander er en gammel storhet i norsk fotball. Skeid har i sin tid blitt seriemester og har intet mindre enn 8 norgesmesterskap. Men det begynner å bli en god stund siden laget var det store laget i Oslo. Klubben er en trivelig lillebror i Oslo Øst og det var klubben til Joachim «Jokke» Nielsen. Bare det gir kred. Nå for tida er det KIL-legende Tom Nordlie som styrer skute. En jobb han, utrolig nok, har hatt i flere år. Før sesongen gikk keeper Idar Lysgård tilbake til Skeid etter å ha prøvd lykken i KIL. Den supergode backen vår Ridouan Essaeh kom også fra Skeid. Det er mange gode profiler som har blitt flasket opp i Torshovklubben, og det er et ganske ungt lag som gjester Gjemselund. I andre enden har vi Morten Berre som fortsatt er aktiv på midtbanen.

Skeid hadde en brukbar start på årets sesong, men har slitt med å ta 3 poeng. De har flere uavgjorte kamper. Siste seier i OBOS-ligaen var så lenge siden som 28. april da de slo Tromsdalen 3-0. Forrige runde ble det uavgjort 1-1 mot Strømmen. Laget ligger på 13. plass med 11 poeng. KIL på sin side innhar 5. plassen med 24 poeng til tross for tapet mot SF.

Til tross for høysommervarme den siste uka bikker det ubønnhørlig mot høst. Alle som har fulgt KIL en stund vet at det oftest er morsommere å være supporter i andre del av sesongen. Så hvis historien gjentar seg så kan det bli riktig bra framover. Vårsesongen var en av de beste på lang tid for rødtrøyene. Så er det dessverre også slik at KIL ofte ikke presterer på topp mot, på papiret, svakere motstand. Sånn sett er det en viss fare for å gå på en smell mot Skeid.

Glasskula tror likevel at KIL er og skal være et klart bedre lag enn Sa-Sa-Sa, Bra-Bra-Bra, Skeid-Skeid-Skeid. Vi tror at Adem igjen får notert scoring, og at Marlinho endelig får et mål. Han var god mot Sandefjord.

Det hele ender 2-0 til KIL.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud