Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: Sandefjord - Kongsvinger
Da er vi endelig i gang med høstsesongen

Gazimba og Belsvik har vist at det ikke er noe bunnlag de to leder, og mot medias spådommer går vi inn i siste del av sesongen som en opprykkskandidat. Enten direkte eller via playoff.

Ålesund og søndagens motstander, Sandefjord, troner på toppen av tabellen, og virker suverene. Kampen om direkte opprykksplass kan for KIL sin del gå denne serierunden. Taper vi mot Sandefjord vil vi ligge ni poeng bak 2.plassen.

KIL avsluttet en meget sterk vårsesong med full poengfangst hjemme mot Sogndal. 3-0 sto det på tavla i den gamle klokkesvingen, da dommer Anders Bodding blåste av vårsesongen. KIL gikk dermed inn i ferien med en fin fin 4.plass på tabellen.

Forsvarskjempe Edvard Skagestad pådro seg sitt fjerde gule kort, og må derfor stå over helgens serierunde. Røer er heller ikke med til helgen. Odølingen sliter med skade og er ikke ventet tilbake før om et par ukers tid. Dermed blir Lundal og Jalasto KILs stopperpar. Sistnevnte har slitt med sykdom den siste uka, men vi håper finnen er klar til helgen. Er han ikke det kan Holter gå inn som Lundals stoppermakker.
Marlinho viste gamle sambatakter de siste kampene på vårsesongen, og i KILs internkamp tidligere denne uka vartet han opp med hele tre scoringer. Kan vi forvente en eventyrlig høstsesong av den lille brassen?
Vi tror trenerteamet stiller med tilnærmet samme lag som avsluttet vårsesongen, men at nevnte Jalasto går inn som stopper.
Helgens motstander, Sandefjord, rykket ned fra Eliteserien sist høst og har hatt klare målsetninger om å rykke opp igjen. Laget gikk til ferie med tre strake seire ( 2-0 borte mot Notodden, 3-2 hjemme mot Kisa og 2-0 borte mot Jerv). Mot Kisa avgjorde vestfoldingene kampen på overtid.
Laget har ligaens toppscorer i svenske Pontus Engblom, som står oppført med 12 mål. Güven ligger på tredjeplass med sine 8 mål.

Hjemmelaget har en solid OBOS-tropp med mye rutine. Her drar mange kjensel på gjengangernavn i norsk fotball som Erik Mjelde, Mohammed Fella, Håvard Stobæk og Lars Grorud, i tillegg til Engblom.
En rekke tidligere spillere har det til felles at de har spilt for Sandefjord og KIL. I sommervarmen kommer vi på; Hamskamdødaren Olav Tuelo, cupfinale-legende Ørjan Røyrane, altmuligmann Espen Nystuen, kultspilleren Arnar Førsund og den mer ustabile Bajram Ajeti.

Glasskula ser for seg en tøff batalje for KIL på naturgresset i hvalfangerbyen, til tross for at hjemmelaget har gitt fra seg fire poeng på seks hjemmekamper denne sesongen. Sandefjord har nettet 26 ganger denne sesongen. Kun 8 av disse er kommet på eget gress.

KIL har kun vunnet to bortekamper i år, og bare scoret fire mål utenfor Kongsvingers grenser.
Glasskula tror på nytt nederlag i Sandefjord, der KIL reiser hjem med tap 3-1. Güven scorer for oss.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud