Forrige kamp
KFUM Oslo - Kongsvinger 2-0
27.11.2019, 18:30 Kvalifisering
Glasskula: Kongsvinger - Sogndal
Skal KIL kjempe om direkte opprykk til Eliteserien, må kampen mot Sogndal på søndag vinnes. Så enkelt er det.


Det er på tide å reise kjerringa etter to tap på ei lita uke. Det ble bråstopp mot Strømmen sist søndag, etter en serie gode kamper av KIL. To-måls tapet mot dumpekandidaten fra Romerike, var ikke bra, men kanskje heller ikke helt uventet.

Vi har sett det tidligere år, at KIL sliter mot lag som legger seg bakpå og satser på kontringer, slik vi opplevde både mot Jerv og KFUM tidligere i år. Mot Strømmen avslørte KIL at de mangler kreativiteten og farta mot lag som ikke ønsker å angripe.

Dette bør også være kampoppskriften til Sogndal når de hvite og sorte fra saftbygda i Sogn kommer på nok et Kongsvinger-besøk. Kommer Erik Bakkes menn over fjellet med mål for øye om et poeng og kontringsfotball, kan KIL fort få det tøft.

Onsdag ble det cup-exit mot Mjøndalen. KIL varslet i media i forkant at de «prioriterte ned» cupen. Flere spillere ble spart på grunn av småskader. Selv om det ble 3 mål i feil ende mot Mjøndalen, er det positivt at KIL klarte å holde 0-0 mot eliteserielaget i over en omgang.

Vi antar at Ali, Holter og Aanesland er tilbake til startoppstillingen. Den store usikkerheten knytter seg til hvem som utgjør forsvarsfireren. Vi tror at både Røer og Bojang rekker søndagens oppgjør.

Glasskula forventer at KIL tok lærdom av fadesen i Strømmen sist helg, og at spillerne er mer enn nok motivert til å revansjere søndagens tap. Det er også et faktum at dersom KIL skal kunne kjempe om direkte opprykk til høsten må søndagens kamp vinnes. Spesielt etter at Sandefjord tok tre pinner mot Kisa sist serierunde, samtidig som vi avga alle poengene. Samtidig tok flere av lagene vi kjemper om kvalikplass med poeng i samme serierunde poeng, med unntak av Start.

Det samme er utgangspunktet til Sogndal før kampen; De bør ta poeng mot KIL dersom laget skal henge med i kampen om kvalikplass. Vi tror på et jevnt oppgjør, der sogningene kommer til Gjemselund for å kjempe om tre poeng. Resultat: 2-1 til KIL. Güven og Holter scorer for KIL.

Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud