Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: Strømmen - Kongsvinger
«Kjærringa» mot Strømmen..


Ikke at kula påstår at KIL er ei kjærring, men det var en gang ett fotball-lag som var så sta og ærgjerrig at selv om alle spådde det nord og ned hver sesong, så beit det tennene sammen og kjempet om både opprykk og cupfinale år etter år.

Årets sesong er ikke annerledes, de aller fleste hadde veldig lave forventninger etter at vi ikke vant en eneste kamp på forsesongen, men når serien først startet så tar vi poeng i kamp etter kamp. Sist mot Start noe som selv for de mest optimistiske av KIL publikumet kom som en overraskelse. Start fremsto ikke veldig sterke og når vi kom ut etter pause med mest energi så luktet det god gammel høst-form av KIL lenge før vi så rød og gule løv på trærne. Og når vi vet hvordan KIL vanligvis gjør det på høsten kan jo denne sesongen bli riktig bra.

Strømmen derimot har ikke gjort det særlig godt denne sesongen, så langt i år har de ikke vunnet en eneste seriekamp i OBOS ligaen. De står med 5 uavgjort og 6 tap. De fikk derimot en etterlengtet opptur mot LSK i Cup’n denne uka. KIL på sin side fulgte opp dette med å slå ut Tromsø, så begge klubber fikk en positiv opplevelse av 3. runde i NM. Strømmen satset stort for ett par sesonger siden og hentet mange spennende spillere, dessverre gikk det ikke så bra og de fleste av disse spillerne har beveget seg videre. Men igjen sitter tidligere KIL spiller Kristian Jahr som vel aldri ble en stor helt på Gjemselund, men har vist en god figur de gangene Kongsvinger har møtt Strømmen.

Vi har møtt Strømmen hele 30 ganger siden fozzum.com begynte å samle på statistikk om KIL. Vi har godt tak på Strømmen både hjemme og borte. På Gjemselund slo Strømmen oss for første gang i fjor etter at vi har tatt 7 seiere og 7 uavgjort mot dem, mens i Strømmen så har de slått oss 7 ganger, vi har slått de 7 ganger og 1 har endt uavgjort. I fjor ble det hele 6-2 når KIL gjestet Strømmen stadion og året før vant vi 4-0. Vi får håpe at hjemmelaget fikk en utladning og ikke en oppladning av å slå lillebror på Nedre Romerike. For selv om Lillestrøm i årevis har ligget høyere enn Strømmen i seriesystemet, så må jo ett lag som starter med lille være mindreverdig i forhold til den store Strømmen :-)

Kula tror at Ali vokter buret med stoisk ro og høy røst. I forsvar ser det ut til at følgende fire har fått etablert seg: Pålerud, Skagestad, Røer og Bojang. På midten er det litt mere kamp om plassene, men vi tror Holter, Vinjor, Marklund og Landry får tillit etter en god kamp mot Start. Vi tror også at Aanesland og Güven får nye muligheter etter at de gjorde en feiende flott forestilling mot sørlendingene. Kula har også sett at Jalesto nok er en spillertype som også kan komme inn som en dyp defensiv midtbanespiller og vinne dueller på midten når vi trenger det, han er en fighter som har fått lite spilletid og dersom vi trenger mer muskler på banen så kan han komme inn både i forsvar og på midten. Vi så også i kampen mot Tromsø at vi har flere som banker på døra og fint kan presse seg inn i start-elveren, så det blir spennende å se hvem som får bli med fra start på søndag. Røer fikk seg en trøkk mot Tromsø, usikkert om han er klar allerede til morgendagens kamp. Ellers ble også Rønningen observert hinkende rundt på krykker på torsdag, så han er neppe med i troppen i morgen.

Kula syns det er på tide med haraball og tipper optimistisk 5-0 til KIL mot Strømmen.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud