Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Start
Makrellfotball eller flomstor gjedde..


Det er to ærverdige fotballklubber som møtes til dyst på Gjemselund lørdag. KIL har møtt IK Start intet mindre enn 40 ganger siden 1983 kan Fozzum.com melde. Det er et lag KIL ofte har slitt med å ta poeng fra, og man må gå helt tilbake til 2004 for å finne forrige seier mot sørlendingene. Nå skyldes det delvis at Start har holdt til på et trinn over KIL, men også tidvis har hoppet opp og ned mellom Eliteserien og nivå to. Men faktum er at Start vant begge kamper mot våre gutter i 2017 og 2012 (3 ganger faktisk da vi også møtte Start i cupen). KIL har riktignok tatt 1 poeng hjemme både i 2010 og 2008, men tapte borte. Det er soleklar statistikk i favør Start.

Det har vært en god del spillere som har spilt for begge klubber. Tidligere burvokter for KIL, Alexander Pedersen, har etter noen år i moderklubben Hønefoss havna i Start. Pedersen stod i treningskampen 5. juni da Start slo Viking. Fra Start har brødrene Risholt, Morten Kruger Hæstad og Yngvar Håkonsen kommet for å nevne noen. Den andre vegen minnes Kula at Olav Tuelo Johannesen gikk. Kula husker ikke alt som skjedde på 16. mai-turen til Kristiansand i 2010, men det var utvilsomt en fuktig tur, der supportere fra begge leire møttes til faglig prat, drikkeviser, popcornshampo og jaging med kniv for å nevne noe..

Årets KIL-lag har utmerket seg med strålende forsvarsspill. Bare Aalesund har sluppet inn færre mål, og KIL har ikke hatt en bedre serieåpning på 10 år. Det til tross for at man har slitt med å omsette sjanser i mål og er noe tynt besatt framover. Det er godt å se at de dystre spådommene før seriestart er gjort til skamme, og det er tegn som tyder på at de røde og hvite begynner å finne hverandre bedre også offensivt. Det er mange unge og lovende spillere i troppen, og flere har imponert i det siste.

Det blir spennende å se om det lille oppholdet på grunn av landskamper slår ut positivt eller negativt. Både Bojang, Vinjor, Smeplass og Ahamada har vært på tur grunnet oppdrag for flagg og fedreland. Det er ganske imponerende! Glasskula kjenner ikke til hvordan skadelista ser ut for øyeblikket, men det er å håpe at Landry snart er tilbake på banen og at Jonas Rønningen kan finne formen etter skade. Adem Guven har vært god så langt i år og får han enda bedre støtte så blir dette knall.

Glasskula mener at det er på høy tid at KIL tar med seg 3 poeng i møte med Start igjen. Spesielt hjemme bør det være muligheter. Start har imidlertid 4 strake seiere og virker å ha en solid form. Blant andre islendingen Aron Sigurdarson kan være en å se opp for. Heldigvis har KIL fått tak i ei skikkelig storgjedde i mål. Ali Ahamada er så god at det er verdt å komme til Gjemselund bare for å se dette unikumet med egne øyne.

Start ligger på fjerde plass, to foran KIL på sjette. Men det er bare ett poeng opp, så med seier vil KIL gå forbi. Kula tror det er litt tidlig for makrellfotball, og Glomma er ganske flomstor om dagen. Det burde ligge an til et jevnt oppgjør med andre ord. Kula tror ikke på et like målrikt oppgjør som på 80-tallet (1983: Start-KIL: 2-6 og 1985: KIL-Start 6-0 og Start-KIL 5-1).

Når dommeren blåser kampen av står det 1-1 på tavla.

PS! Lørdagskamp, avspark kl 15.30 i tillegg Kronekamp og gratis inngang… nå bør du ta turen på Gjemselund, ta også med deg en venn eller ti, HEIA KIL!
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud