Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Raufoss - Kongsvinger
Det blir tur til Toten for Güven & Co på søndag. Der venter nyopprykkede Raufoss.


Raufoss vant thrilleren om opprykket fra PostNord-ligaen avd 1 i fjor. Et poeng foran Fredrikstad. Dermed fikk KIL nok en lillebror fra Innlandet opp i OBOS-ligaen.

Raufoss har gjort sakene sine godt hittil i sesongen og ligger på 3.plass etter fem kamper med ni poeng. Ett poeng foran KIL. Sist helg knuste totningene Sogndal 3-1 på bortebane. Det er sterkt.

Mer trått gikk det i onsdagens cuprunde der laget måtte ut i ekstraomgangen mot Toten. Det endte til slutt 5-2 til de gule og svarte.

KIL hadde heller ingen lett vei i cupens første runde. Også vi måtte gjennom ekstraomganger for å få løpt Nybergsund i senk. Det endte til slutt 3-1 etter at Adem Güven kom inn og nettet ballen to ganger.

Spillemessig var det kanskje ikke all verden å ta med seg, men til tross for to endringer i forsvarsrekken så virker KILs forsvar langt tryggere i år enn hva vi var vitne til sist sesong. Smedplassen fikk nok en gang tillit mellom stengene, og gjorde sakene sine godt. Med noen år til bak seg så kan dette bli en klassekeeper for KIL. Vi tror 18-åringen fra Flisa også står mot Raufoss.

Ifølge fozzum.com sin eminente KIL-statistikk har vi spit 11 bortekamper mot Raufoss. Begge lag har vunnet fire oppgjør hver. Tre har da endt med poengdeling. Mange vil huske 3-4 kampen fra 2004-sesongen, da KIL snudde 3-0 til 3-4, etter en forrykende avslutning der Vegard Skogheim sendte alle mann i angrep på slutten og Foday Scattred satte inn vinnermålet flere minutter på overtid.

Jevnt og tøft blir det i helgen også. Raufoss har sekken full av selvtillit etter en fantastisk start på sesongen. KIL-skuta er på rett vei, men viste i deler av oppgjøret mot Jerv sist uke at den ikke går rett i vannet. Likevel burde KIL vunnet mot Gjestene fra Grimstad etter å ha hatt en rekke avslutninger i treverket. Skade fikk vi også på Landry. Han spiller neppe søndagens kamp, men skaden skal være mindre enn først antatt.

Glasskula tror KIL reiser hjem med nok et poeng i sekken. Kampen ender 2-2 der totningen Adem Güven setter inn kampens siste mål fem minutter før full tid.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud