Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: Ull/Kisa - Kongsvinger
Årets påskekrim avsluttes på Jessheim. Kisa er i slag for tiden, hva kan vi få med oss derifra?


Påsken er full av dramatikk. Det er krim på TV, kirkebrenning i Paris, endeløse køer på vei til Søta Bror og anstrengelsesastma som følge av litt for tett nærkontakt, litt for lenge, med svigermor på ei trang hytte. Og det er KIL-kamp. Vegen er heldigvis kort hvis man har behov for å stikke av etter kampslutt mot flyplasslaget Ull/Kisa.

KIL har startet sesongen omtrent som de fleste forventet. Etter å ha prestert å tape samtlige treningskamper i vinter, bortsett fra uavgjort i den første mot Elverum, var det nok flere som var skeptiske til hvordan det skulle gå i årets serie. En deilig start med seier mot Notodden og ettmålstap i Ålesund helga etter, der man med litt flaks kunne fått med seg poeng, var godkjent. Men i kampen nå sist mot KFUM hjemme buttet det imot. KIL kom til en god del sjanser, men feil valg foran mål og sløsing og feilpasninger var dominerende. Det var til tider noe planløst over spillet. Da selv ikke straffe rett før slutt var nok må vi nesten si at det var heldig at det ble ett poeng.

Det er positivt at KIL nesten ikke har sluppet inn mål til nå i år, men det er viktig å score mål selv for å vinne. Og de siste årene har jo angrepsfotball vært det KIL har vært mest kjent for.

Tradisjonen tro har det kommet inn nye spillere rett før seriestart. Det er naturligvis slik at det tar tid å få et lag til å fungere, og det virker ikke som ting fungerer noen særlig enda. Den mest spennende (bortsett fra ny keeper) er midtbanespilleren fra Kamerun med det klingende navnet Landry Joel Tsafack N`Guemo. Han har en imponerende CV og bør dominere etter hvert. Gjerstrøm, Bojang og Marklund er alle gode, men kanskje ingen matchvinnere. De to sørkorearne har hatt ulike problemer til nå. Hvem skal score mål for KIL i år? Guven er fortsatt god, men savnet etter Castro og Ibra er litt for tydelig til nå. Jonas Rønningen har hatt en god start i de to første kampene i år, men bidro ikke til opptur sist. Ali Ahamada i buret har virkelig imponert og kan bli svært viktig for KIL i år. Men fortsatt mangler det et viktig angrepsvåpen som kan få sving på sakene. Presisjon, skuddvillighet og samhandling må forbedres.

Påsken ble innledet mot Kåffa og avsluttes mot Kisa. La oss håpe at de påskegule og grønne fra Jessheim ikke fortsetter som sist da de møtte Tromsdalen. Det vil i så fall skape et behov for å søke trøst hos forrige ukes bortesupportere Profetene.

Ull/Kisa er skyhøye favoritter til å ta med seg alle poengene mot KIL. Etter at gode gamle Vegard Skogheim måtte finne seg ny arbeidsgiver i fjor så har Trond Fredriksen tatt over skuta ved flyplassen. Det har svingt skikkelig av Kisa en stund. Klubben fyller 125 år i år, og foreløpig ser det ut til å bli en jubelsesong også sportslig. De hadde en god sesong i fjor, og vant så å si alt av treningskamper med solide sifre i vinter. Årets sesong er imponerende så langt. Etter uavgjort mot nabo Strømmen i premieren har Kisa kjørt over Sogndal med 3-0 og knust Tromsdalen borte 0-8!! Laget leder OBOS-ligen med samme poeng som Sandefjord og Aalesund, men har en imponerende målforskjell på 12-1 etter 3 kamper. Mot TUIL var det 6 ulike målscorere, fine spillemål og masse gode langskudd fra gultrøyene. De burde faktisk vunnet tosifret.

Alle fotballkamper lever sitt eget liv, men slik ståa er akkurat nå har Glasskula vanskelig for å finne grunner til at KIL kan klare å slå Ull/Kisa på andre påskedag. Selv om påsken er miraklenes tid så tror vi ikke på et sådant i denne kampen.

Glasskula spår at Ali får så mye å gjøre at han må bytte drakt i pausa. Det postive er at KIL scorer sitt første spillemål i år ved Adem Guven. Men Ull/Kisa er ustoppelige i sitt jubileumsår og vinner 3-1.

Fly me to the Moon….
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud