Neste kamp
Kongsvinger - Moss
24.02.2020, 18:00 Treningskamp
Neste busstur
Lillestrøm, Åråsen
26.04.2020
Glasskula: Aalesund - Kongsvinger
KIL reiser over fjellet til helgen for å møte opprykksjagede Ålesund. Blir det stygt eller klarer KIL å kontre sunnmøringene i senk?


Det var ikke mange som hadde trua da KIL tok imot blueslaget Notodden til serieåpning sist helg. Spesielt etter at KIL hadde hatt tidens dårligste sesongoppkjøring, uten en eneste seier.

Men KIL-spillerne gjorde pessimistene til skamme og vant til slutt 1-0. Resultatet hører egentlig jevnere ut enn det det var. For faktum er at et litt mer giftig KIL-lag raskt kunne scoret både to og tre mål i de første 45 minuttene. Gledelig var det å se Mathias Gjerstrøm tilbake i KIL-trøya. Han er blitt en langt bedre spiller enn sist han fungerte som leiesoldat i Kongsvinger. Samtidig viste Simon Marklund at han kan bli en hit på Gjemselund. Det var også gledelig å se Fredrik Pålerud tilbake i godt gammelt slag.

Likevel avslørte KIL at samspillet ikke er helt på topp enda, og at tempoet må opp. Det tror vi kommer når de nye spillerne får mer kamptrening og blir bedre kjent med sine medspillere.

Det skal også legges til at Notodden sammen med Tromsdalen er av de svakeste lagene i ligaen.

Før overgangsvinduet stengt mandag kveld signerte Sulayman Bojang og Landry N'Guémo. Sistnevnte er neppe spilleklar på to til tre uker, mens Bojan som kommer fra Sarpsborg 08 fort kan gå rett inn på laget mot Ålesund. Så fall er det Mafi som må vike plass.

Spørsmålet er om Vitor Gazimba og Petter Belsvik kommer til å gjøre store endringer på et forsvar som holdt nullen mot Notodden. Ville sto over på grunn av skade sist helg, og skal være klar til helgens oppgjør. Men det er usikkert om han tar stopperplassen fra Skagestad eller om finnen må finne sin plass på benken.

Også Gang begynner å nærme seg friskmelding etter å ha vært ute med skade en stund.

Ålesund kommer fra 1-0 seier på Sør Arena i Kristiansand. Det var en jevnspilt kamp mellom to lag som forventes å kjempe om direkte opprykk. Kampen kunne bikket begge veier.

Det blir ikke noe gjensyn med Castro til helgen. Den tidligere KIL-spillere brakk beinet i sesongoppkjøringen, og er ikke klar for spill enda.

Ålesund har kanskje ligaens mest komplette stall, med god dekning på samtlige plasser. Laget var så sikre på å rykke i fjor at de forsterket stalle i sommervinduet for å forberede laget til spill i Tippeligaen. Men slik gikk det ikke.

KIL kommer til å møte et skikkelig angrepsvillig lag på Color Line stadion. Sunnmøringene vil gå ut i hundre for å forsøke å drepe kampen tidlig. Vi tror det blir en tøff kamp for Güven og company. Ålesund går seirende ut av oppgjøret 4-1. Jonas Rønningen scorer KILs mål.

PS: Sist vi gjestet Ålesund ble det tap 2-1 på overtid. Det skjedde etter at KIL lenge ledet kampen.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud