Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Viking - Kongsvinger
Det er tid for siste ordinære kamp i årets OBOS-liga. Det er en kamp som betyr mye for begge lagene.


Kongsvinger reiser søndag til Stavanger for å avslutte OBOS-ligaen 2018 mot Viking. Siddisene kjemper om direkte opprykk og retur til eliteserien, og vil gjøre alt for å slippe omveien om kvalifiseringen.

KIL på sin side kan etter søndagens kamp forlenge sesongen med minst en kvalikkamp. Får vi med oss et poeng fra Stavanger er vi med i kvaliken.

Det vil så fall være en gedigen bragd etter en sesong med mye turbulens. Du skal lete lenge etter en sesong hvor KIL har vært ledet av fire forskjellige trenere, og nesten et halvt lag med burvoktere.

Da hovedtrener Hans Erik Eriksen fikk fyken i slutten av april lå KIL på nest siste plass på tabellen med 3 poeng. Det er derfor en bragd av KIL å klatre til 6.plassen som laget innehar i dag.

Søndagens motstander Viking så for seg en snarvisit til Eliteserien. Laget topper tabellen, og har gode muligheter til å rykke opp. Med seier er det ingen som kan true dem. Og full poengpott går Siddisene for.

Det forventer også publikum. Det er varslet at kampen blir utsolgt. Det betyr 16000 tilskuere.

KIL reiser til Stavanger med håp om tre poeng, skal vi tro intervjuet med Güven i Rogaland Avis. Men med ett poeng sikrer KIL kvalik til eliteserien. Taper vi er vi avheng av at Nest Sotra og Tromsdalen taper poeng.

KIL må klare seg uten Røer og Origi som fikk gule kort sist og må sone. I tillegg er det usikker om Sjølstad er tilbake. Det meldes også at Lundal mest sannsynlig heller ikke blir spilleklar.

Det betyr store omrokkeringer i forsvaret. Vi antar at KIL stiller med en forsvarsrekke på fem, slik de har lyktes godt med i andre tøffe bortekamper. Da lukter det kontringsfotball lang vei.

At Origi er ute med sin første karantene etter syv kamper betyr at vi igjen får et gjensyn med Gorodovoy i buret. Han er på utgående kontrakt og det spørs om det er siste gang vi ser han i KIL-trøya.

Til tross for at Viking faktisk har tapt fire av seriens 14 hjemmekamper tror vi det blir tøft for unge og slitne KIL-gutter. Glasskula tror publikum vil jage Viking fremover. Det er utfordrende for et KIL-forsvar som har vært alt annet enn tett i år.

Glasskula tror Viking kan feire opprykket med 4-0 og dermed tror vi også kvaliken ryker for KIL sin del.

Men.. vi tar svært gjerne feil!
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud