Neste kamp
Sogndal - Kongsvinger
25.08.2019, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Strømmen 3-2
21.08.2019, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Nest Sotra
The Rocky Horror Show. For de som er glad i skrekk og spenning er det gode tider. Halloweenfeiring og KIL-kamp kan nesten bli for mye.

Det begynner virkelig å dra seg til i årets sesong. I toppen er det tre lag som kjemper om direkte opprykk. I bunnen av tabellen kjemper flere lag om å overleve. Heldigvis kan KIL blikke oppover på tabellen, men det hele er sårbart. Glasskula traff veldig godt sist med sine spådommer. De tre poengene i Grimstad smakte utsøkt. Spenningen i de resterende kampene er utrolig stor. Fortsatt er det slik at ett mål til eller fra kan røre rundt på lagenes plassering. Kampen om å få spille kvalifisering til eliteserien er steinhard. Sogndal og laget som blir nummer tre er sikra, men det er i hvert fall 5 lag som har mulighet til å kapre de to siste plassene. Både KIL og helgas motstander Nest Sotra er av disse. Det ligger dermed an til en knokkelkamp av dimensjoner.

KIL har denne sesongen variert voldsomt i prestasjon. Mange poeng er tapt på slutten av kampene, men når det først har løsnet har det ikke vært måte på. Målene har runnet inn. Det er bare Viking som har scoret flere mål enn KIL så langt i år. Marginene var heldigvis på vår side forrige helg. Kongsvinger har etter en traurig periode i september med lite poengfangst snudd trenden. Seier mot Jerv og Åsane og uavgjort mot Kisa har ført til at alt er opp til oss sjøl i de to siste kampene.

Både Kongsvinger og Nest Sotra har hatt en ganske lik formutvikling. Nest Sotra slet en stund mot nedrykkspøkelset. Men laget fra vest har hatt en god periode nå. De har seier mot Tromsdalen og Notodden og poengdeling mot Sandnes Ulf. De ligger bare to poeng bak KIL og har med seier mulighet til å gå forbi. De har slått Aalesund i begge kamper i år og også Viking borte. Nest Sotra skal være et spillende lag. De er svært fornøyd med nylig å ha fått med seg sin trener Steffen Landro videre på kontrakt i to år. Det er for Glasskula ukjent om han har noen link til tidligere KIL-spiller Vegard Landro som også har spilt for klubben med Ågotnes som hjemmebane.

Det er nesten nøyaktig to år siden den eventyrlige høsten der KIL skrev historie. Cupeventyret sitter fortsatt som spikret i minnet. Det skapte gode vibber å se bildene fra Gamle Gress denne uka der Godset lett slo ut Lillestrøm i cupens semifinale. En digresjon, men et hyggelig poeng er at Godset har vunnet alle sine 9 semifinaler unntatt en. Og det var i 2016. Flere av dagens KIL spillere var med på denne legendariske opplevelsen. Det er en realistisk drøm at KIL beviser sitt rykte som høstlag i de to siste kampene. La oss få oppleve flomlyset igjen og ekstra kamper i høst.

Gjemselund og hjemmebane skal være en fordel. Glasskula tror på en jevn og sjanserik kamp. Vi bør være på vakt mot motstanderens Alexander Dang som spilte en god kamp sist og scoret to mål. Til pause viser tavla 2-2. Det samme resultatet det ble i bortekampen i juli. Med tap i siste spark på ballen var det innmari surt. Nå er det kniven på strupen. Glasskula tror at Nystuen og medhjelper Olausson legger en god plan og at KIL avslutter sterkt på hjemmebane.

Det blir seier 4-2.

Bytt batterier i pacemakeren og be fastlegen om en pakke valium.

God tur til Gjemselund!

Forza Vinger!
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud