Neste kamp
Moss - Kongsvinger
22.05.2019, 18:00 2.r NM
Forrige kamp
HamKam - Kongsvinger 2-0
16.05.2019, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Åsane
Normaliseringen..


For de som ikke er klar over det så er vi en gjeng på 4-5 stykker som bytter på å skrive glasskula for KIL SK. For noen uker siden så skrev jeg en kule med overskriften «Forvandlingen». Det skulle jeg ikke ha gjort for etter det har ikke KIL vært til å kjenne igjen i forhold til perioden i sommer hvor vi nesten kunne gå på vannet.

Etter at vi ikke klarte å slå Skamma på Hamar har vi ikke vært oss selv, eller rettere sagt vi har normalisert oss tilbake til det nivået vi hadde i starten av sesongen. Og de som husker starten av sesongen vet at det nivået ikke holder mål i OBOS-ligaen.

Vi visste vi gikk inn i en vanskelig periode hvor vi skulle møte de fleste av lagene over eller på samme nivå som oss, så det å forvente full pott i en slik periode var nok å tro på julenissen. Men på de siste 5 kampene har vi kun tatt 2 poeng, heldigvis fikk vi med oss en seier mot Notodden etter fadesen på Hamar. Vi er nok i den situasjonen at vi har sikret plassen i neste års OBOS, men forventningene til at vi skulle ta del i kvalifiseringsspill for opprykk snek seg inn hos selv den trausteste KIL supporter etter at vi spilte ball i hatt med de fleste i sommer. Det er vanskelig å sette fingeren på hva som har skjedd, men fotball er mye psykologi og der vi hadde stang inn en periode i sommer, er det mye stang ut eller faktisk mangel på avslutninger som er vår største utfordring. Güven er en skygge av seg selv, Ibrahim får ikke de rette ballene å jobbe med og Marlinho er litt for ego i en del situasjoner. I det bakerste leddet er det ofte store avstander mellom spillerne og Mjøndalen smatt lett igjennom. Origi hadde en del reaksjonsredninger, men ikke nok til å holde oss inne i kampen.

Det gjenstår 5 kamper av årets sesong, på de fem skal vi ha noe lettere motstand enn den 5 siste, men vi må opp mange hakk for å kunne sikre oss plass høyt nok for å spille kvalifisering. Først ut er Åsane, ett lag vi kun har møtt fire ganger før og står med 3 seiere og 1 tap (fozzum.com). Av spillere med felles bakgrunn er det kun Frode Birkeland som kommer opp i hukommelsen.

Laget KIL møter i helga bør stille med i helga sier seg ikke selv, men vi bør være trygge på at vi har en gjeng som trøkker til i duellene og blør for drakta som det så fint heter på fotballspråket. Vi satser på at Origi, Pålerud, Skagestad, Lundal og Essaeh rydder opp bakerst. Midtbanen bør bestå av Sjølstad, Øby og Holter. Også bør Castro, Ibrahim og Güven terpe avsluttninger og vise hva de faktisk kan i det fremste leddet på Søndag.

Kula tror vi snur den negative trenden og vinner 2-0 mot Åsane, Castro er den som setter begge ballene i nota.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud