Neste kamp
Kongsvinger - Moss
24.02.2020, 18:00 Treningskamp
Neste busstur
Lillestrøm, Åråsen
26.04.2020
Glasskula: Aalesund - Kongsvinger
Det er høst og orkantider. Aalesunds supportere kaller seg Stormen og burde være klare for hardt vær. Men vet de at KIL er et høstlag og på sitt beste kan herje som den tropiske orkanen Florence?


KIL tapte fortjent hjemme sist mot Sogndal. Det var synd for med seier i den kampen kunne KIL vært a-poeng med saftgutta og hadde blandet seg helt opp i toppen av tabellen. Men det nytter ikke å gråte over spilt melk (eller saft for den saks skyld). KIL har fortsatt 6. plass på tabellen og klamrer seg til kvalikplassen. Tromsdalen har like mange poeng, så man trenger ingen flere feilskjær. Spesielt ikke om man skal unngå å slippe flere lag til i konkurransen om flomlyskampene på senhøsten.

Helgas batalje er en vanskelig bortekamp mot selveste serieleder Aalesund. Tangotrøyene leder serien med 3 poengs forsprang på Viking og Mjøndalen og styrer mot opprykk. Det er et rutinert mannskap KIL skal møte på Color Line stadion. Nå har det riktignok buttet også for Aafk i det siste. De tapte 0-3 borte mot et aggressivt Ull/Kisa nå i september. Det var nok et tap som skal revansjeres på hjemmebane. Før det tapte de hjemme mot Nest-Sotra og spilte uavgjort mot Tromsdalen.

KIL møtte Aalesund i runde 5 av årets serie og tapte 1-3. Ifølge Aafks hjemmeside har det vært målrike oppgjør mellom lagene i hjemmemøtene mot KIL. Det er blitt scoret 16 mål: 11 av hjemmelaget og 4 av KIL. Forrige gang lagene møttes i vest var i 2010 da hjemmelaget vant 2-0. Så vidt Glasskula kjenner til har KIL bare fått med seg poeng en gang i bortekamp mot Aafk, og det var i 2006 da oppgjøret endte 3-3. Bortestatistikken er dermed dyster lesning hvis du har hjertet i KIL. Forhåpentligvis ser den litt bedre ut på mandag.

Det er en del interessante koblinger mellom Aafk og KIL. Den mest aktuelle er at Niklas Castro etter sesongen skal bytte ut den vakre røde KIL-drakta med en oransje og spille for Aafk. Den beste gaven han kunne gitt sin nåværende klubb er å sørge for 3 poeng til Vinger på søndag. Den muligheten får han dessverre ikke siden en merkelig danske klarte å gi han årets 6. gule kort mot Sogndal. Før sesongen kom Skagestad og Marlinho motsatt veg. Men også tidligere har klubbene utvekslet spillere som Kim Deinhoff, Andre Ulla og Niklas Rekdal.

Det har skjedd spennende ting i KIL også i den senere tid. Keepertrøbbel har nok en gang dukket opp. Gorodovoy er muligens ute med skade resten av sesongen og på kort varsel har rutinerte Arnold Origi skrevet under for KIL. Det blir spennende å se om han får tillitt allerede nå eller om Tobias Trautner blir foretrukket.

Det er ikke veldig mange kamper igjen av årets serie. Målet til KIL er å spille kvalik om opprykk til Eliteserien. Det er absolutt innen rekkevidde, men kan også glippe. Det hadde vært en stor skuffelse. Spillet er på sitt beste glimrende. Målsjanser skapes, men effektiviteten kan diskuteres. Etter en svak start på sesongen lignet KIL mer og mer på seg selv slik vi drømmer om. Sensommeren kom med seiere og utrolige kalassifre. Så virket det kanskje som man trodde alt gikk av seg selv. Tap borte mot et tullelag fra Hedmarken og poengdeling mot Levanger er ikke akseptabelt. Det vet også spillerne. Kanskje var det fint med en liten pause nå etter kampen mot Sogndal. Bortemøte mot Aalesund krever at alle gjør jobben sin. Hver duell må vinnes og innsatsen må være total til fløyta går. Gutta vet hvordan kamper kan vinnes og Glasskula forventer at hver og en utpå matta viser det.

Glasskula tror at Gang Dongwan får sjansen til å vise hva han kan i løpet av kampen, og at Origi får sjansen fra start i sin første kamp for KIL. Som i tidligere møter så blir det målrikt. Med rett innstilling og litt flyt kan KIL ta med seg alle poengene for første gang. Kanskje kan man være fornøyd med 1 poeng, men hvorfor nøye seg med det?

Glasskula spår at det hele ender med poengdeling. Ibra sørger for det. Sluttresultat 2-2.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud