Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger n - n
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Sogndal
Søndagens kamp mellom Kongsvinger og Sogndal kan bli det første av to viktige oppgjør mellom de to lagene i høst.


KIL og Sogndal er naboer på tabellen. Bortelaget ligger på 4.plass, mens rødtrøyene innehar tabellplassen under. Skulle dette holde ut sesongen møtes de to i den første play off-kampen. 4.plassen får hjemmekamp.

Gutta fra saftbygda er i ferd med å miste grepet om direkte opprykk. Laget har nå gått på tre strake tap. Først tapte de borte mot Strømmen, for deretter å gå på et fullt fortjent hjemmetap i derbyet mot Florø. I midtuka ble det et surt hjemmetap for Mjøndalen.

KIL på sin side startet høstsesongen meget bra, men det har nå buttet litt imot. Tapet mot Hamkam og poengtap mot bunnlaget Levanger kan vanskelig aksepteres av KILs supporterskare. Nå forventes det at spillerne viser hvorfor de fortjener å ikle seg rødt og hvit, og slår kraftig tilbake. Da må våre spisser være langt mer effektive foran mål enn det vi så i Trøndelag sist søndag.

Gordovoy måtte ut med skade midtveis i oppgjøret mot Levanger, men vi velger å tro at russeren er fit for fight på søndag. Mafi måtte kaste inn håndkledet sist helg på grunn av sykdom, men meldte tidligere denne uka at han regnet med å være tilbake i trening innen få dager.

Sogndal har vært aktive på overgangsmarkedet i høst, og håper at det er erfarne spillere som sikrer klubben plass i Eliteserien neste år. Sogningene har blant annet hentet inn Trond Olsen (34) og Bjørn Helge Riise (35). Det holdt liksom ikke med erfaringen til 42 år gamle Kjetil Wæhler. Sistnevnte pådro seg sitt 6. gule kort for sesongen tirsdag, og slipper å bli med laget til Kongsvinger.

Ingen av KILs spillere soner karantene på søndag.

Glasskula tror på en morsom og spennende kamp med to lag som vil ut å spille offensiv fotball. Det blir en jevn kamp med mye tøffe taklinger, og en rappkjeftet sogning på benken i Sogndal-trener Eirik Bakke.

KIL vinner 2-1. Målscorere: Castro og Essaeh.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud