Neste kamp
Ull/Kisa - Kongsvinger
22.04.2019, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - KFUM Oslo 0-0
14.04.2019, 15:30
Neste busstur
Ull/Kisa, UKI Arena
22.04.2019
Glasskula: Levanger - Kongsvinger
Forvandlingen..


Fotball er fra tid til annen en ganske forunderlig sport. Det som ser helt håpløst ut kan ved å ta de rette grepene og få spillerne til å tro på seg selv og egne ferdigheter, gjøre at man går igjennom en forvandling.

På årets første syv serierunder hadde vi en seier og en uavgjort, vi lå i perioder helt sist på tabellen. Hans Erik Eriksen satt ved roret og mange ropte høylytt om at noen måtte ta grep. Grep ble tatt og Espen og Kaz styrte i en mellomperiode frem til at Mark Dempsey var på plass. Den siste perioden (med unntak av jubileumsfadesen på Hamar) har vi spillemessig vært på høyde med og kanskje enda bedre enn da Luis Piementa styrte skuta. Vi er fortsatt like gode på å spille ballbesittende fotball, men vi er mer hissige fremover, flinke til å variere angrepsspillet og scorer bøttevis med mål. Så etter runde 7 har vi altså klart 9 seiere, 3 tap og 1 uavgjort. Vi har bare Mjøndalen foran oss på formtabellen og vi biter oss fast bland kvalikplassene. Av de som spilte fast under Pimenta hadde det kanskje bare vært Martin Ellingsen og Otto Fredrikson som hadde klart å forsvare en plass på laget slik som vi spiller nå.

Men som vi så smertelig er klar over så snur ting fort i fotball. Så selv om Ridouan Essah, Marlinho, Øby, Ibrahim, Castro og Sjølstad spiller skorta av de fleste så må vi bare fortsette å kværne på dersom vi skal være å kjempe om opprykk etter at siste kamp er spilt på Stavanger stadion i November. Essah fremstår jo som en komplett bekk, godt offensivt driv og vinner alt av dueller hjemover. Marlinho er jo vår egen lille Coutinho der han finter seg rundt på norske fotballbaner.

Vi vet også at suksess kan gå til hodet på spillere, det fikk vi erfare på Hamar og på flatbygda ved Mjøsa kunne de spise bløtkake med tente lys etter at vi hadde vært på besøk. Heldigvis skjønte vi hva vi hadde gjort feil og lot Notodden betale for den blemma. Neste på lista over lag vi må slå er Levanger. Vi klarte å vinne når de gjestet Gjemselund, og det var faktisk vår første seier mot trønderne. Vi har ikke møtt de mange ganger, men vi står med 3 tap og 1 uavgjort før årets sesong (fozzum.com). Av spillere med fortid i Levanger så har stopperkjempen Per Verner Vågan Rønning spilt for begge lag.

Foran helgas bortekamp bør Dempsey vurdere å stille med tilnærmet uendret lag dersom skader og karantener tillater det, kula tror ikke på nytt haraball eller hattrick show. Men vi skal klare å dra i land nok en seier.

Kula tror på 3-1 seier til KIL og scoringene kommer ved Castro, Marlinho og Ibrahim.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud